0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Srbija odradila prvi trening u Dubaiju (VIDEO)

Objavljeno: 13.11.13 u 21:22
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Najbolji fudbaleri Srbije odradili su prvi trening u Dubaiju u prisustvu dobitnika Zlatne lopte FSS Ivana Jovanovića, sada trenera Al Nasera iz Emirata i njegovog pomoćnika Gorana Čumića.

Selektor Siniša Mihajlović dozvolio je u sredu svojim pulenima da duže odspavaju, a pre polaska na trening imali su video analizu nekih utakmica ruske reprezentacije.

Doktor Miodrag Mladenović kaže da nema potrebe za nekim specijalnim režimom privikavanja na vremensku razliku jer tri sata nisu neka nepremostiva prepreka u situaciji kada se u jednoj zemlji boravi svega tri dana.

Utakmica protiv Rusije u petak biće jubilarna 50. za Vladimira Stojkovića na golu reprezentacije:

„Za mene je velika čast da branim boje reprezentacije i na tu brojku moram da budem ponosan. Da nije bilo onih incidenata, sada bih imao skoro 70 nastupa. Nije mala stvar prestići jednog Šoškića i sada mi ostaje da dostignem još jednu legendu našeg fudbala Vladimira Bearu. Nedostaje mi još sedam utakmica i možda već sledeće godine postanem rekorder kao golman sa najviše igara za državni tim. Rusija je veliki izazov, poseduju sjajne individualce i možda nam je ovo i najjač provera u poslednjih nekoliko godina. Volim da se merim sa najboljima tako da ću i u petak imati ogroman motiv. Selektor nam je već ukazao na neke njihove mane i pokušaćemo da ih iskoristimo“, naglasio je Stojković.

Radosav Petrović očekuje da će ekipa nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima.

„Imamo priliku da nastavimo seriju dobrih igara. Ništa lepše nego kada uđete u pobednički niz i nema razloga da ga prekinemo protiv Rusije. Značajno smo dobili na samopouzdanju što se najbolje videlo u Jagodini protiv Makedonije. Ovo je lepa prilika da ispravimo neke stvari koje nisu funkcionisale na prethodnim utakmicama. Mlada smo ekipa i mislim da u svakoj liniji tima ima prostora za napredak. Retko smo zajedno i zato je svaki trening i ovde u Duabiju i posle toga u Užicu dragocen za dodatno uigravanje. Raduje podatak da smo protiv Makedonaca uspeli da rešimo i hroničan problem sa realizacijom. Ostaje nam samo da nastavimo sa golovima i kada na red dođu kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo. Protiv Rusa smo već igrali pre tri godine, sada su još jači. Dobro ih poznajemo i nema razloga za bilo kakav strah. Nikome ne pretimo ali znamo svoje kvalitete i ulazimo u utakmicu da se nadigravamo. Pokušaćemo da ulepšamo Stojketov jubilej i da ostanemo bar neporaženi. Ja sam isto dogurao do respektabilnog broja nastupa za reprezentaciju, a kao da je bilo juče kada sam debitovao 2009. u Pretoriji protiv Južne Afrike. Ne opterećujem se ciframa i statistikom, ali nema sumnje da to imponuje svakom igraču i da dobija na vrednosti tek kada se završi karijera“, izjavio je Petrović.

Dušan Tadić smatra da Srbija nije imala sreće na nekim utakmicama u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

„Dve lepe provere. Rusi veoma jaki i važe za favorite i na Mondijalu. Biće izazov da vidimo gde se nalazimo u poređenju sa najboljima. Teško se diše zbog velike vlažnosti vazduha. Zato je dobro što smo došli ranije da se naviknemo i spremni dočekamo duel u petak. Mislim da je selektor namestio ekipu na poslednjih nekoliko utakmica i da sada sve mnogo bolje funkcioniše. Imamo svoje adute za nadigravanje sa timom Fabija Kapela. Zadovoljan sam formom u kojoj se nalazim, mada su rezultati u holandskoj ligi mogli da budu i bolji. Nismo imali ni sreće na nekim utakmicama, ali sreća se zaslužuje“, rekao je Tadić.

Prijateljska utakmica između Srbije i Rusije igra se u petak na stadionu Al Vasl, a u VIP loži pored čelnika FSS Tomislava Karadžića i Zorana Lakovića sedeće i ministar omladine i sporta u Vladi RS Vanja Udovičić.

Pravdu će deliti sudijska četvorka iz Emirata na čelu sa Mhamadom Albikareom.

hotsport.rs/fss.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter