0
Evropske lige

Matić u užem izboru za nagradu ‘Ferenc Puškaš’ (VIDEO)

Objavljeno: 11.11.13 u 13:31

nemanja-matic

Svetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je spisak sa 10 kandidata za nagradu za najlepši gol godine, koja nosi ime slavnog Mađara Ferenca Puškaša, među kojima se našao i fudbaler Benfike i srpski reprezentativac Nemanja Matić odnosno njegov prelepi pogodak u derbi meču protiv Portoa.

Međutim, kako su u konkurenciji i neki pogoci koji su postignuti krajem prethodne godine odnosno oni koji su pali nakon prošlosezonskog proglašenja čini se da je prvi favorit Zlatan Ibrahimović odnosno njegov pogodak koji je postigao u prijateljskom meču između Švedske i Engleske kada je iskoristio grešku golmana Harta i sa preko 30 metara makazicama pogodio mrežu „Gordog Albiona“.

Kriterijumi kojima se FIFA rukovodila prilikom izbora za izbora 10 kandidata su estetika, važnost meča, odsustvo greške protivnika kao i odlučujući faktor – fer plej.

Svi koji žele da učestvuju u izboru mogu to da učine na zvaničnom sajtu FIFA, a tri gola koja dobiju najviše glasova navijača će ući u uži krug. Ime pobednika će biti objavljeno na svečanosti u Cirihu kada će biti dodeljena „Zlatna lopta“ najboljem igraču sveta za godinu na izmaku, kao i ostale nagrade za najbolje pojedince u svetu fudbala.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter