0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Obradović doneo pobedu Zvezdi (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 02.11.13 u 17:55
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u 145. večitom derbiju ekipu Partizana minimalnim rezultatom 1:0 (1:0).

Bio je to odličan ambijent na stadionu Crvene zvezde kome su prethodile masovne tuče po Beogradu. Ipak kada je Mažićeva pištaljka označila početak utakmice samo na terenu je prštalo, naravno sve dok sa Juga u drugom poluvremen u nisu započeli požari.

Imali smo priliku pre toga da odgledamo kao po pravilu pre svega borbenu i ne toliko lepu utakmicu, a jedini gol, tačnije autogol bio je delo veterana Milana Obradovića u 19. minutu utakmice.

Bodovna razlika između večitih sada je minimalna – Partizan je prvi sa 21. bodom dok Crvena zvezda i Vojvodina imaju po 20.

99′  Kraj 145. ‘večitog derbija’, atugolom Milana Obradovića Crvena zvezda je pobedila sa 1:0.

95′ Neverovatnu šansu imao je Pečnik ali je njegov šut nakon povratne lopte Kasalice ali je Stojković bio doboro postavljen, da bi na drugoj stran Lazić pogibeljno startovao na jednog od fudbalera Partizana i Mažić ga je diretnim crvenim kartonom poslao u svlačionicu.

90′ +9 Celih devet minuta produžio je Mažić utakmicu. Miloš Ninković zbog povrede nije nastavio meč i umesto njega u igru je ušao mladi Vikan savićević

88′ Na drugoj strani požarevačka čigra Predrag Luka imao je odličnu priliku ali je njegov rezantan uidarac sa nekih 17 metara sigurno ukrotio Bajković

86‘ Rašović je izvršio poslednju izmenu i umesto Živkovića u igri je Grbić. Odmah nakon toga u sjajnoj šansi našao se Filipa Kasalica ali je bio neodlučan i prilika je propala.

82‘ Prvu izmenu izvršio je i Slaviša Stojanović koji je umesto kapitena Nenada Milijaša uveo povratnika u tim Filipa Mladenovića-

75′ Nakon kornera koji je izveo Jojić, Bajković je nesmotreno reagovao ali njegova greška nije ni malo koštala njegov tim.

68′ Abiola Dauda našao se u lepoj prilici ali je njegov pokušaj izblokiran. Rašović je izvršio još jednu izmenu i umesto Ninkovića uveo je Predraga Luku.

64′ Gotovo deset minuta trajao je prekid. Mažić je ipak odlučio da se igra nastavia iako na jugu požari još uvek bukte uprkos naporima vatrogasnih službi.

54′ Vatrena stihija sve je veća pa je Mažić igrače pozvao na sredinu terena kako im ne bi bila ugrožena bezbednost. I ovom trenutku vatrogasci pokušavaju sa atletske staze pokušavaju da ugase požare ali im to za sada ne uspeva.

53′ Ipak je usledio prekid ali ne zbog dima nego zbog velikog požara koji su na južnoj tribini napravili navijači Partizana. Id dok vatrena stihija guta mini zastave koje kao na lomaču bacaju Grobari. Mažić je odlučio da se utakmica nastavi, ali samo na kratko.

49′Velika bakljada na južnoj tribini, a pirotehnika je masovno poletela na ateltsku stazu Marakane, ipak čini se da dim neće praviti problem kada je u pitanju vidljivost te ne treba očekivati prekid utakmice.

46′ Stigli su i arbitri pa je počelo drugo poluvrema, a na samom startu Rašović je izvršio izmenu i umesto Gulana u vatru bacio iskusnog Ilića.

Igrači su na terenu, ali sudijska trojka još nije izašla iz tunela

45′ Milorad Mažić pištaljkom je označio kraj prvog poluvremena. Vrlo borbena utakmica do sada a Zvezda je imala više od igre. Iznenađuje količina konfuzije u odbrani crno – belih koj utisak je crveno – beli možda i nisu potpuno iskoristili.

44′ Pečnik je omao solidnu priliku kada je glavom šutirao sa oko 8 metara ali je lopta otišla pored suprotne stative gola Stojkovića.

42′ Odličnu priliku imao je Partizan. Nakon indolentnosti fudbalere Zvezde usledila je greška u defanzivnoj liniji, loptu je na oko 17 metara ogd gola Baqjkovića primio Kojić koga je faulirao Lazić. Nakon toga usledio je slobodnjak Jojića, ali on loptu posalo preko prečke gola crveno – belih.

30′ Treći korner za Partizan izveo je Jojić ali dobro interveniše odbrana Crvene zvezde. Nepun minut pre toga Kojić je bio ponovo u šansi, ali je šalje loptu visoko preko  gola.

26′ Potpuno su u konfuziji defanzivci Partizana koji od primljenog gola čini se ne mogu da ostvare jednu dorbu interveciju. Poslednja u nizu grešaka bila je ona Markovića koji umalo nije matirao svog golmana.

19′ GOOOOOOOOOL 1:0 za Zvezdu! Potpuna ludnica na Marakani . Nakon slobodnog udarca Milijaša,  Stojković je izboksovao loptu koja nije napustila kazneni prostor i potom su glavom vrlo traljavo reagovali defanzivci crno – belih, poslednji je glavom iograo Obradović i lopta je odsela u mreži golmana Partizana.

16‘ Proključao je jug nakon što je Kojić sam izbio ispred Bajkovića , ali je otišao previše ukoso i njegov udarac uspeo je da izblokira Lazić. Nakon toga crno – beli su imali korner posle koga je udarac Andrije Živkovića odbranio Bajković.

14′ Vrlo nepovezana igra obe ekipe. Čini se da je nervoza i važnost utakmice učinilo da fudbaleri igraju u grču. Za sada bez pravih prilika na obe strane.

8‘ Nakon jednog centaršuta crno – belih, izvratila je Zvezda. Crveno – beli opkolili su gols Stojkovića ali za sada bez prave šanse.

2‘ Prvi udarac iz daljine uputio je Marković, ali bezopasno po gol Zvezde.

Tekstualni prenos:

17:35: Sastavi timova:

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Lazić, Krneta, Mijailović, Gogić, Milijaš, Pečnik, Ninković, Kasalica, Dauda

Partizan: Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Volkov, Gulan, S. Marković, Jojić, A. Živković, Ninković, Kojić

17:33: Desio neverovatan incident, jer je nekoliko „grobara“ preskočilo ogradu i probalo da utrči na teren kako bi se obračunali sa padobrancima koji su sleteli držeći Zvezdine zastave!

17.30 Međusobni sukobi navijača Partizana! Posle nekoliko minuta međusobnog gađanja bakljama između zaraćenih strana Partizanovih navijača, situacija se smirila tek nakon intervencije policije!

17.00 Prema informacijama iz policije, uoči derbija dogodila se velika tuča navijača, a jedan momak je u komi! Više o tome pročitajte OVDE.

Po 145. put u istoriji fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odmeriće svoje snage u meču koji je u svetskim okvirima pozant kao ‘večiti derbi’.

I ovaj kao i većina prethodnih ima svoju specifičnu ulogu. Sutuacija u kojoj se nalaze oba kluba i bodovna razlika nisu nešto po čemu bi moglo da se kaže da će se ovaj derbi razikovati od nekih igranih u proteklih tri-četiri sezone.

Međutim čini se da po prvi put u poslednjih par decenija rezultat derbija zajedno sa rezultatima nekih drugih utakmica (pre svega Vojvodine i Čukaričkog) može u mnogome da odredi jesenjeg prvaka, a da to ne budu niti Partizan niti Crvena zvezda.

Imajući to u vidu može se očekivati da aktuelni šestostruki uzastopni šampiona Partizan na ovom derbiju odigra sa dozom kalkulacije, odnosno da četi Vuka Rašovića primaran cilj bude da sa Marakane odu neporaženi. Naravno to je lako reći i učiniti ‘hladne glave’ ali na travnatoj podlozi teško je obuzdatit emocije.

To će kod crno – belih pre svega biti važno zbog mladog Nikole Ninkovića ili Andrije Živkovića, koje će iskusniji poput saše Ilića i Milana Obradovića morati da tako reći ‘spuste na zemlju’.

Sa druge strane četa Slaviše Stojanovića ima četiri boda zaostatka, kao i Partizan, igraju sa oscilacijama, ali u derbiju takvim stvarima nema jednostavno mesta.

Zvezda igra pred svoj publikom, svojim navijačima koji možda sa više strasti neko ikada pre prate svaki potez njihovih ljubimaca, zato ne treba sumnjati da će adrenalin kod Bajkovića, Milijaša, Daude i ostalih igrača biti na najvišem niovu.

Jasno je potpuno da će crveno – beli tražiti pobedu, ali teško da će je želeti po svaku cenu jer bi i ostanak na četiri boda zaostatka za večitim rivalom bio bolji nego potencijalnih sedam.

Ko je centar koji nedostaje na fotografiji?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Untitled-2

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter