0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Stojanović: Najvažniji meč u karijeri, Milijaš: možemo da pobedimo (VIDEO)

Objavljeno: 01.11.13 u 13:15
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Na poslednjoj konferenciji za medije pred 145. „večiti derbi“ pred novinarima u Medija centru stadiona Marakana pojavili su se trener Slaviša Stojanović i kapiten Nenad Milijaš koji su izneli svoje utiske i očekivanja od subotnje prvenstvene utakmice koja je zakazana za 18 časova.

„Naravno da pritisak postoji, uvek je tako. Svesni smo koji je ulog pred nama pošto igramo protiv direktnog rivala u borbi za titulu. Igramo utakmicu koja nam je važna i u psihološkom smislu kako bi mogli u miru da nastavimo dalji rad. Biće to najvažniji meč u mojoj trenerskoj karijeri, iako sam sa reprezentacijom Slovenije bio akter velikih mečeva. Priznajem da imam tremu koja dolazi i odlazi u talasima, ali pripremam se u miru i biću koncentrisan na utakmicu kao i cela ekipa“ – rekao je Stojanović.

Za meč protiv Partizana Stojanović ne može da računa na povređenog Aleksandra Kovačevića, ali će zato u timu biti Miloš Ninković uprkos ozbiljnoj povredi koju je zaradio na meču protiv Radničkog u NIšu. Iskusni vezista insistira da igra i na sopstvenu odgovornost će se naći u timu.

„Ninković nam je veoma važan igrač što se tiče kreacije. On ima veliku želju da zaigra, ali zdravlje je najvažnije. Kovačević neće igrati, Želim da kažem nešto i uvezi odbrane pošto nisu igrači iz te linije najodgovorniji za rezultat već u svim linijama moramo da budemo kompaktni. Mislim da nam najveća opasnost preti od Jojića i Živkovića pošto poseduju najveći individualni kvalitet kada su u pitanju igrači Partizana“ – jasan je Stojanović.

Trener crveno-belih je ponovo morao da odgovara na pitanje u vezi sa Vukanom Savićevićem koji sve češće pokazuje nezadovoljstvo zbog toga što ne igra, ali je Slovenac diplomatski izbegao konkretan odgovor najavivši da bi u subotu moglo da bude i određenih iznenađenja u njegovom sastavu.

Najiskuniji među crveno-belima svakako je Nenad Milijaš koji će u subotu 15. put u akrijeri odmeriti snage sa najvećim rivalom.

„Znam da će predstojeća noć biti duga za naše najmlađe igrače, ali nadam se da će neko od njih sutra bljesnuti u punom sjaju. U odnosu na prošli derbi na Marakani smatram da smo sada jači od Partizana i ako odigramo kako znamo siguran sam da možemo da ih pobedimo. Ne razmišljamo o bodovnom zaostatku pošto je derbi uvek derbi bez obzira na stanje na tabeli, ali ne bih bio zadovoljan remije“ – rekao je Milijaš koji je dodao da je zadovoljan svojm trenutnom formom i da je daleko iza njega promašeni penal protiv Černomoreca koji mnogi i dalje pamte.

Poseta na sutrašnjoj utakmici mogla bi da bude na zavidnom nivou pošto je do ovog trenutka prodato preko 15.000 karata.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter