0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Hrabra Zvezda pala u produžetku (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 01.11.13 u 22:50
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde Telekom doživeli su poraz posle produžetka od Panatinaikosa sa 86:90 (26:22, 22:11, 8:15, 18:26, 12:16) u trećem kolu D grupe Evrolige.

Zvezda je u prvom poluvremenu igrala fantastično. Pogotovo u reketu. Ostvarila je u tom periodu igre duplo više skokova, a Katić i Simonović su na najbolji način rešavali situacije pod košem. Dženkins je tokom prve četvrtine pokazao da je veoma raspoložen na ovom meču, a Jaka Blažič je prosto blistao. Slovenac je bio prebrz u kontranapadu za košarkaše Panatinaikosa, a umeo je da ih kazni kada su ga ostavljali samog na liniji za tri poena.

Sa druge strane gosti su pokušavali sa distance, ali nisu bili toliko raspucani. Dijamantidis je zaustavljen, a situcaije su uglavnom rešavali Batist, Bramos i Mačijulis.

U drugom poluvremenu Zvezda je brzo ispustila vođstvo od 15 poena. Serijom od 0:12 Panatinaikos se vraća u igru, ali crveno-beli uspevaju ponovo da uspostave rezultatsku prednost preko Dženkinsa i Radenovića.

U odlučujućoj četvrtini Panatinaikos je trojkama uspeo da se potpuno vrati u meč. Na minut i po do kraja PAO je poveo, a potom je usledila penal završnica. Grci su imali prednost pred sam kraj, a Šilb je „ub’o“ trojku koja je donela izjednačenje Zvezdi na 10 sekundi do kraja.

Panatinaikos je trojkama Bramosa i Mačijulisa na početku produžetka stekao prednot koju je tokom celog doigravanja održavao. Iskustvo grčke ekipe presudilo je u penal završnici, pa su košarkaši Zvezde i treći put ove sezone pognute glave napustili teren.

Najefikasniji u timu Dejana Radonjića bio je Blejk Šilb sa 19 postignutih poena, dok je Čarls Dženkins upisao 17 poena. Jaka Blažič je dodao 14 poena, a Raško Katić 12.

Zvezda nije imala rešenje za odličnog Nikosa Papasa koji je postigao 26 poena. Jonas Mačijulis dodao je 14, Majk Batist 13, a Dimitris Dijamantidis je ubacio 12 poena.

Zvezda je još uvek bez pobede, a priliku da ostvari prvi trijumf imaće naredne nedelje protiv Laboral Kuće u Vitoriji. PAO u sledećem kolu dočekuje Lokomotivu Kuban.

Tok regularnog dela meča:

4/4 – Dženkins trojkom „otvara“ poslednju četvrtinu. Odbrana Zvezde je takođe na vrhunskom nivou. Posle jednog nerealizovanog napada, Dženkins uspeva da ukrade loptu gostima, asistira Radenoviću koji lako poentira. Usledio je mali pad u igri ekipe Dejana Radonjića. Panatinaikos je najviše zahvaljujući Papasu serijom od 0:6 smanjio rezultat. Novom trojkom iz kornera Macijulisa PAO je smanjio na minus sedam. Usledila je trojka Bramosa, a potom je usledilo dosta faulova na obe strane. Dijamantidis trojkom smanjuje na samo poena zaostatka, a Mačijulis u kontri donosi vođstvo Grcima. Šilb je trojkom na deset sekundi pre kraja doneo produžetke.

3/4 – Košarkaši Zvezde su loše započeli drugo poluvreme. Panatinaikos serijom od 0:12 smanjuje rezultat, a onda se Zvezda budi. Radenović donosi prve poene crveno-belima u trećoj četvrtini, a trojka Blejka Šilba ponovo je raspalila Pionir. Dženkins je Zvezdi vratio dvocifrenu prednost. Mavrokefalides sa penala smanjuje na minus 8, a posle promašaja Dženkinsa i Simonovića za tri poena, crveno-beli su sačuvali vođstvo od 56:48.

Poluvreme: Možda i najbolje poluvreme koje su odigrali košarkaši Crvene zvezde. Crveno-beli su dominirali pod obručima u prvih 20 minuta, a bili su raspoloženi i u šutu sa linije 6,75 metara. Upravo su dominacija u reketu i brzi kontranapadi doneli Zvezdi visoko vođstvo na poluvremenu. Jaka Blažič je za sada veoma raspoložen za igru, ubacio je 12 poena uz 2 trojke, a njemu uz rame su Katić i Dženkins sa po 8, kao i Simonović i Šilb sa po 7 poena. Kod gostiju šuterski raspoložen je jedino Majk Batist koji je ubacio 9 poena. Najbolji igrač PAO-a Dijamantidis šutira trojke 1/7.

2/4 – Zvezda nastavlja sa dobrom igrom. Na početku druge četvrtine crveno-beli su bili izuzetni u reketu. Katić je povećao prednost, Dijamantidis trojkom smanjio, a onda Simonović i Katić iz reketa crveno-belima donose najveću prednost do tada. Katić se baš razigrao, novim košem doneo je Zvezdi plus 9, ali su Grci uspeli da smanje preko Bramosa i Papasa. Posle prvih poena Mitrovića, Papas je pogodio trojku iz kornera, ali je Simonović vratio trojku i to sa osam metara. Pionir je doživeo potpunu eksploziju pošto je Zvezda preko Blažiča došla do najveće prednosti. Prvo je Slovenac iz kontre zakucao, a potom i šutem sa distance doneo najveću prednost Zvezdi od 12 poena. Nova trojka Blažiča!

1/4 – U uvodnim minutima meča Panatinaikos pokušava da dođe do rezultatske prednosti u ranoj fazi. Trojkom Macijulisa i koševima Batista dolaze gosti do 6:11, ali Zvezda uzvraća preko Blažiča i Šilba. Prvo vođstvo Zvezdi donosi Dženkins trojkom. Još jednom trojkom Dženkinsa Zvezda stiže do plus 4.  Crveno-beli su stečenu prednost sačuvali do kraja prve četvrtine zahvaljujući Šilbu koji je bio precizan sa linije za slobodna bacanja jer iznudio prekršaj nakon šuta sa pola terena.

Startnu petorku Crvene zvezde činiće: Nelson, Blažič, Šilb, Radenović, Marjanović.

Za Panatinaikos meč će početi: Ukič, Batist, Dijamantidis, Gist i Macijulis.

 

Sve je spremno za početak. Navijači su u prepunom Pioniru napravili fantastičnu atmosferu uz koreografiju od crveno-belih zastavica.

Dvorana Pionir je 45 minuta pre početke meča bila poprilično popunjena, a navijači Zvezde i dalje pristižu. Košarkaše Panatinaikosa očekuje pravi pakao u beogradskom hramu košarke.

Spremne pesmice za Panatinaikos
Spremne pesmice za Panatinaikos

Ukoliko žele da uhvate poslednji voz za eventualni plasman u Top16 fazu Evrolige košarkaši Crvene zvezde jednostavno moraju večeras (početak 20.30h) da zabeleže pobedu, a zadatak nije nimalo lak jer im u Pioniru u okviru 3. kola Evrolige gostuje Panatinaikos, višestruki prvak Evrope i Grčke.

Ništa u ovom meču nije na strani crveno-belih. Srpski klub je upisao oba poraza, dok su sa druge strane „zeleni“ ubeležili oba trijumfa u elitnom takmičenju. Kada je u pitanju tradiciji i ona je na strni gostiju iz Atine, baš kao i igrački kvalitet tima, dok će sa druge strane tim Dejana Radonjića na svojoj strani imati punu halu vatrenih navijača koji će pokušati da naprave vatrenu atmosferu kako bi pomogli svojim ljubimcima.

Međutim, navijači ne igraju ni odbranu ni napad, to će morati igrači sami kada se nađu na terenu. U prva dva meča, protiv Lokomotive i Makabija, najviše je škripalo u defanzivi odnosno oba rivala su postigla više od 85 poena što je nedopustivo za tim koji je pravljen prema principu da prima što manje poena i da utakmice dobija sa 70 do 75 ubačenih pogodaka.

Za razliku od međunarodne scene Crvena zvezda u Jadranskoj ligi je posle uvodnog poraza od Širokog vezala četiri pobede što joj je donelo plasman na vrh tabele, ali ti mečevi očigledno ne pomažu mnogo crveno-belima da podignu nivo svoje igre što je bilo vidljivo i na meču protiv Solnoka koji je ubedljivo pripao klubu sa Malog Kalemegdana.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten Dejan Radonjić može da računa na sve igrače pošto je Raško Katić definitivno zalečio povredu koja mu je zadavala dosta problema u poslednjih nekoliko nedelja, a Demarkus Nelson je rešio problem koji ga je mučio tokom prethodnih nekoliko dana.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter