0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Partizanu samo bod protiv Napretka (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 26.10.13 u 19:00
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Fudbaleri Partizana kiksnuli su u 10. kolu Jelen Superlige i na svom stadionu odigrali nerešeno 1:1 (0:0) protiv  Napretka iz Kruševca.

Bolje su izabranici Vuka Rašoviča otvorili utakmicu i da su Ninković, Fofana i Jojić iskoristili svoje prilike na samo početku meča, verovatno bi to bila rutinska pobeda crno – belih. Međutim to se nije dogodilo, i do kraja prvog dela igre nije bilo ozbiljnijih prilika.

I tek što se krenulo sa centra u drugom poluvremenu gosti su poveli golom Trujića se vešto oslobodio Živkovića, zaobiša Stojkovića i poslao loptu u mrežu Partizana.

Naravno krenuli su crno – beli na sve ili ništa od tog trenutka i lako je moglo da se dogodi da gosti dupliraju svoju prednost, ali samo zahvaljujući ležernosti Mirosavljevića i Bojića ali i sjajnom upošrnošću Stojkovića na semaforu je ostalo 0:1.

Stezali su igrači Partizana obruč oko gola, propuštali prilika da bi konačno rezervista Predrag Luka nakon jednog neočekivanog šuta matirao solidnog Krznarića  – igrao se 88. minut.

Do kraj utakmice, zapravo u pred sam kraj sudijske nadoknade Jojić je iz slobodnjaka pogodio stativu i ostalo je nerešeno 1:1.

Ovim remijem Partizan ima 21 bod i u slučaju da Čukarički, koji u ovim trenucima igra svoju utakmicu, pobedi Voždovac ponovo će biti bodovni egal, dok je novosadska Vojvodina pobedom nad OFK Beogradom prišla na samo dva boda zaostatka za crno – belima. Na dva boda mogu da im se približe i beogradski crveno . beli ukoliko večeras savladaju u derbiju Radnički.

Tok meča:

90′ +5 Duboko u sudijskoj nadoknadi dva isključenja. Prvo je u svlačionici završio trener gostiju Milovanovič, a potom i Bojić zbog drugog žutog kartona. Drama je nastavljena i nakon slobodnog udarca Jojića koji je pogodio stativu. tek u devetom minutu nadoknade sudija je odsvirao kraj.

88′ GOOOOOOOOOOlL 1:1. Predrag Luka ušao je sa desne strane u kazneni prostor i kada se činilo da će da centrira požarevačka čigra je šutirao i iznenadio Krznarića.

87′ Bez izglednijih prilika na obe strane u prethodnih desetak minuta. Sa tribina se sporadično čuje ‘Uprava napolje’ i ‘Vuče odlazi’

73′ Nakon loše izvedenog 8. kornera za Partizan usledile su izmene. Grbić je zamenio Fofanu u Partizanau, a Bajić je u igri umesto strelca jedinog gola na utakmici Trujjića. samo minut kasnije usledio je i žuti karton za Volkova koji je vrlo nervozno startovao na Bojića.

70‘ Neško Milovanović trener Napretka izvršio je izmenu i umesto Miloševića ušao je Frimpong.

65′ Ponovi je Ilić imao šansu ali od svega viđen je samo još jedan korner, šesti po redu za Partizan.

62′ Neverovatno šta igrači Napretka nisu pretvorili u gol. Situacija 2 na 1, a taj jedan u Paritzanu bio je golman Stojković koji je dva puta sprečio Mirosavljevića i Bojića da se upišu u strelce. Odmah nakon toga Luka je zamenio Ninkovića.

59′ Oprobao je sa ivice 16-eca svoj udarac kapiten saša Ilić ali je njegov pokuša završio tik pokraj leve stative gola Krznarića.

54′ Fenomenalnu šansu imao je Kojić koji je sa samo četiri metra pogodio prečku, ali treba istaći i sjajnu intervenciju Krznarića koji je tek toliko zakačio loptu i promenio joj pravac. Neposredno pre te šanse, Kojić je bio povučen u kaznenom prostoru ali sudijska pištaljka ostal je nema.

48′ Odmah po primljenom golu Rašović vrši prvu izmenu i umesto Petrovića u vatru šalje Kojića

47′ GOOOOOOOOOL 0:1. Trujić je lako otresao Živkovića, izbio sam pred Stojkovića, zatim zaobišao golmana Partizana i potom iskosa sa desne strane poslao loptu u praznu mrežu. Klizao je Obradović na gol liniji ali nije uspeo da izbije loptu sa gol linije.

46′ Nastavljena je utakmica u Humskoj. Videćemo da li če saveti obijce trenera koje su uputili igračima u svlačionici uroditi plodom.

45′ +2 Na mukama je bio  Stojković kada je Koković iz slobodnjaka raspalio po lopti ali je golman crno – belih izboksovao loptu u korner. Nakon toga arbitar Vasić poslao je igrače na zasluženi odmor. Tri puta su crno – beli šutirali u okvir gola, a isto toliko pokušaja imali su Kruševljani.

40′ Ne može se reći da je tempo utakmice slab, čak suprotno od toga. Ipak bez obzira na želju i zalaganje u poslednjih petnaest minuta nije bilo prave prilike za postizanje gola.

24′ Sa tribina stadiona čuje se skandiranje imena Živković Vlajka koji je tragično nastradao u noći imeđu petka i subote kada ga je nožem izbola za sada nepozanta osoba.

14′ Odličnu šansu imao je sada i Jojić koji je sam iz bio pred čuvara mreže gostiju ali je njegov udarac Krznarić u stilu pravih majstora odbranio.

9′ Kolosalnu priliku imao je Fofana nakon još jednog dobrog poteza Ninkovića koji je po levoj strani izlomio svog čuvara potom centrirao a Fofana iz prve zatresao prečku gola gostiju.

4′ NIkola Ninković raspoložen je za igru ovog popodneva. Ovaj temperamentni igrač Partizana ušao je u šansu ali je napravio par poteza više i defanzivci Napretka otkolinili su opasnost.

1′ Počela je utamica 10. kola Jelen Superlige između Partizana i Napretka. pred izuzetno slabo popunjenim tribinma stadiona u Humskoj.

16.00 ‘Andrija ima povredu iz Jagodine, tako da on neće biti u protokolu za danas jer želimo da ga odmorimo. Kao što sam rekao mi idemo na pobedu“ reči su šefa struke Partizana Vuka Rašovića.

Fudbaleri beogradskog Partizana danas od 17 sati na svom stadionu dočkuju kruševački Napredak u meču koji se igra u okviru 10. kola Jelen Superlige.

Crno – beli su u prethodnom kolu gostovali Jagodini i prilično dobrom igrom slavili sa 3:0 i tom pobedom ostali usamnljeni na vrhu tabele sa dva pobda više o drugoplasiranog Čukaričkog.

Očekuje se da na ovoj utakmici fudbaleri Partizana neće imati uobičajeni vid podrške sa tribina zbog nesreće koja se dogodila sinoć kada je jedan pristalica crno – belih smrtno izboden nožem.

Kuriozitet na ovoj utakmici biće i činjenica da je kapiten Saša Ilić na današnji dan pre 17 godina debitovao za prvi tim Partizana na utakmici protiv Borca u Čačku.

Trener crno – belih Vuk Rašović neće na ovoj utakmici moći da računa na Ostojića, dok je mladi Andrija Živković po znakom pitanja.

Stadion FK Partizan. Kapacitet: 32.710. Sudija: Aleksandar Vasić, Pomoćnici: Branko Pavlović, Milan Korajlija.

Partizan: Stojković, Živković M, Volkov, Obradović, Stanković, Đemba-Đemba, Ilić, Petrović (Kojić), Jojić, Niković (Luka), Fofana (Grbić)

Napredak: Krznarić, Milošević, Bojić, Gavrić, Trujić (Bajić), Cvetković, Mirosavljević, Obeng, Milošević (Frimpong), Koković, Udovičić.

 

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter