0
TimeOut

Pato kao Piksi (VIDEO)

Objavljeno: 24.10.13 u 15:57

pato-tuga.jpeg

Od kada je češki reprezentativac Antonin Panenka na Evropskom prvenstvu održanom u Beogradu 1976. godine na do tada neviđen način izveo jedanaesterac, nonšalatno potkopavši loptu koja ide po sredini gola, mnogi fudbaleri pokušavaju da ga iskopiraju i to u veoma važnim momentima za svoj tim kako bi dokazali svoju hladnokrvnost.

Na listu onih kojima to nije pošlo od ruke upisao se i Alešandre Pato, trenutno fudbaler brazilskog Korintijansa, koji je u četvrtfinalnom kup duelu protiv Gremija katastrofalno iskopirao čuvenog Čeha pa golmanu ekipe iz Porto Alegrea Didi nije bilo teško da zaustavi loptu na putu ka mreži. Da nesreća za Pata bude veća na taj način je eliminisao svoj tim iz daljeg takmičenja.

Ovdašnjim ljubiteljima fudbala svakako je u sečanju ostao pokušaj Dragana Stojkovića Piksija u finalu Kupa Maršala Tita u sezoni 1987/88 kada je na stadionu JNA na taj način pokušao da savlada golmana banjalučkog Borca Karalića koji se nije mrdnuo pa mu je lopta pala tačno u ruke. One starije ljubitelje fudbala svakako ne bi trebalo da podsećamo da je te godine drugoligaš iz Banja Luke osvario istorijski uspeh osvojivši trofej i to pobedom nad moćnom Zvezdom koja je samo tri godine kasnije postala prvak Evrope.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter