0
Domaći fudbal

FOTO: www.partizan.rs

Jojić predvodio Partizan do ubedljive pobede (VIDEO)

Objavljeno: 20.10.13 u 16:56
FOTO: www.partizan.rs
FOTO: www.partizan.rs

Fudbaleri Partizana ostvarili su pobedu na gostovanju protiv Jagodine sa 0:3 u poslednjem meču 9. kola Jelen Superlige.

„Ćurani“ su odlično ušli u ovaj meč, stvorili nekoliko izglednih prilika, ali nisu uspevali da pronađu put do mreže gostiju. Partizan je pokušavao da se oslobodi pritiska i donekle je uspeo u tome.

Ipak, Jagodina stiže do izvanredne prilike da povede. Mažić je pokazao na belu tačku pošto je Ostojić igrao rukom u kaznenom prostoru. Ali Stojković odlično brani šut Damnjanovića i ostaje nerešeno.

I kako to obično biva usledila je kazna. Samo dva minuta kasnije Miloš Jojić je savladao Đuričića posle odličnog solo prodora.

Posle odlaska na odmor Partizan je zaigrao mnogo bolje. Živković je zbog povrede morao napolje, a u igru je ušao mladi Nemanja Petrović. U 51. minutu Jojić odlično asistira svežem Petroviću koji povećava prednost crno-belih.

Jagodina je potom pokušavala žestokim napadima da dođe do gola. Bili su vrlo blizu, ali Živković se nije najbolje snašao ispred gola gostiju.

U 83. minutu isključen je Miloš Ostojić pošto je dobio drugi žuti karton, a samo minut kasnije crno-beli su ponovo savladali Đuričića.

Ponovo je u glavnoj ulozi bio Miloš Jojić koji je driblao odbranu domaćih. Prošao je nekoliko igrača, a potom odložio na stranu Nemanji Kojiću koji je preciznim udarcem postavio konačan rezultat.

Igrač utakmice bez svake sumnje je novopečeni reprezentativac Srbije Miloš Jojić, koji je sa postignutim golom i uz dve asistencije nosio svoju ekipu do ubedljive pobede.

Ovom pobedom Partizan se vratio na čelo tabele, ima dva boda više od Čukaričkog, a četiri u odnosu na Zvezdu. Jagodina je doživela i treći poraz u sezoni i zauzima 8. mesto.

Narednog vikenda šampion dočekuje Napredak u Humskoj, a Jagodina će gostovati Radu na Banjici.

FOTO: www.partizan.rs
FOTO: www.partizan.rs

Tok meča:

90′ – Kraj meča. Zaslužena pobeda Partizana.

84′ – GOOOOL!!!! Nemanja Kojić je strelac! Jojić je „vozio“ odbranu Jagodine, prošao je dva igrača, a onda je asistirao Kojiću koji je malo iskosa sa leve strane šutirao u suprotni ugao i savladao Đuričića. 

83′ – CRVENI KARTON ZA OSTOJIĆA! Zbog oštrog starta Miloš Ostojić dobio je drugi žuti karton, pa je meč završio pre vremena.

79′ – Petrović je probio po desnoj strani, uputio povratnu loptu prema srcu kaznenog prostora domaćih, ali lopta nije stigla do napadača Partizana.

76′ – Nemanja kojić je propustio da reši pitanje pobednika. imao je izvanrednu priliku, ali se istakao Anđelko Đuričić.

75′ – Treća promena kod crno-belih. Umesto Fofane u igru je ušao Nikola Gulan.

70′ – Izmena i kod domaćih. Ušao je Ivan Cvetković umesto Predraga Ranđelovića.

69′ – Izmena u Partizanu. Izašao je Ninković, a ušao Nemanja Kojić.

68′ – Ninković je pokušao posle solo prodora da ugrozi Đuričića, ali je bio neprecizan.

65′ – Posle velike gužve ispred šesnaesterca gostiju, lopta stiže na 14 metara do Živanovića koji ostaje sam ispred golmana Stojkovića, šutira, ali bravuroznom intervencijom golman crno-belih otklanja opasnost.

64′ – Jagodina pritiska Partizan. Napad je po levoj strani, Đurić je proigrao Ranđelovića koji je bio suviše iskosa, šutirao, ali je bio izblokiran.

60′ – Lepović je šutirao sa 17 metara, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže.

53′ – Prva izmena i u Jagodini. Izašao je Mitošević, a ušao Miloš Lepović.

51′ – GOOOOL!!! Nemanja Petrović je strelac! Samo dva minuta posle ulaska u igru Petrović je savladao Đuričića. Jojić je odlično prošao po levoj strani, navukao tri igrača Jagodine na sebe, a onda asistirao mladom Petroviću koji je udvostručio vođstvo Partizana.

50′ – Jojić je slabo šutirao sa ivice kaznenog prostora, a nespretno je reagovao Đuričić i odbio tu loptu, međutim nije bilo fudbalera crno-belih da natrči na tu loptu.

49′ – Izmena u ekipi Partizana. Andrija Živković je izašao, a  u igru ušao Nemanja Petrović.

46′ – Počelo je drugo poluvreme. Nema promena u sastavima ekipa.

Poluvreme: Jagodina je odlično otvorila meč, stvorila nekoliko prilika, ali nije uspela da povede. Imali su „ćurani“ odličnu priliku u 32. minutu da iz penala povedu, međutim nisu uspeli. Odmah je usledila kazna i Jojić je doneo radost navijačima crno-belih.

45+1′ – Kraj prvog poluvremena. Posle gola Jojića, pao je tempo igre.

39′ – Ninković je pokušao sa dvadesetak metara iz slobodnog udarca, ali je lopta prošla pored gola.

34′ – GOOOOL!!!! Miloš Jojić je strelac! Posle odličnog solo prodora Jojić je u padu sa 7 metara odlično šutirao i savladao golmana Đuričića.

32′ – STOJKE BRANI! Damnjanović je šutirao u donji desni ugao gola Partizana, ali je Stojković fantastično odbranio.

31′ – PENAL ZA JAGODINU! Ostojić je bespotrebno igrao rukom u kaznenom prostoru, a Mažić nije imao dilemu i pokazao je na belu tačku.

25′ – Obradović pronalazi Fofanu u kaznenom prostoru Jagodine, on vraća povratnu ka Iliću, ali je izblokiran  u poslednjem momentu i ništa od velike prilike.

20′ – Fofana je imao fenomenalnu priliku da dovede Partizan u vođstvo. Živković je proigrao Fofanu u kaznenom prostoru, koji se našao jedan na jedan sa golmanom Đuričićem, ali je ovaj odbranio.

15′ – Jagodina i dalje nešto konkretnija, a crno-beli su se oslobodili početnog pritiska.

9′ – Andrija Živković je šutirao sa 25 metara, ali lopta odlazi pored gola.

4′ – Jagodina ponovo ozbiljno preti golu crno-belih, ali Stojković ponovo otklanja opasnost.

2′ – Prvu šansu na meču stovrila je Jagodina. Šutirao je Mitošević, ali je Stojković uspeo da izbaci loptu u korner.

1′ – Milorad Mažić je označio početak meča.

JAGODINA: Đuričić, Milinković, Projić, Živanović, Tomić, Ranđelović, Damnjanović, Đurić, Arsenijević, Mitošević, Pešić. Trener: Mladen Dodić.

PARTIZAN: Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Volkov, Đemba Đemba, Ilić, Jojić, Ninković, A. Živković, Fofana. Trener: Vuk Rašović.

Duel Jagodine i Partizana možda smo trebali da gledamo i na početku sezone u Super Kupu, ali to takmičenje još uvek nije ustanovljeno kod nas.

Aktuelni šampion Srbije gostuje osvajaču nacionalnog Kupa u derbiju 9. kola Jelen Super lige.

U prethodnom kolu Jagodina je remizirala sa Radničkim u Nišu 1:1, a trenutno se nalazi na 8. mestu sa 12 bodova.

„Sve što radimo je s ciljem da dobijemo svaku utakmicu, a poseban motiv imamo protiv šampiona i lidera prvenstva Partizana. Svesni smo, međutim, da će to biti neizvesna i veoma teška utakmica budući da smo mi u odličnoj formi, a Partizan želi da potvrdi vođstvo na tabeli“, izjavio je trener Jagodine Mladen Dodić na konferenciji za medije pred ovaj meč.

Crno-beli su u prošlom kolu odigrali bez golova sa Javorom pred svojim navijačima, pa će u duelu sa „ćuranim“ pokušati da se iskupe za taj kiks.

„Utakmica u Jagodini je prva od četiri veoma bitnih u seriji duela koji mogu da odluče neke stvari, što se tiče polusezone. Idemo u Jagodinu da pokažemo da smo izašli iz krize rezultata i da pokušamo da ostanemo na prvom mestu. Ako ispravimo stvari koje nisu bile dobre u prethodnim utakmicama, možemo da očekujemo kontinuitet rezultata – rekao je trener crno-belih Vuk Rašović.

Utakmica između Jagodine i Partizana zakazana je za 15 časova, a glavni sudija biće Milorad Mažić.

Jelen Superliga, 9. kolo
subota, 19. oktobar
OFK Beograd – Radnički 1923 2:3
Javor – Rad 1:2
Donji Srem – Čukarički 1:1
Vojvodina – Sloboda Point 1:2
Crvena zvezda – Novi Pazar 5:1
Voždovac – Spartak 0:1
Napredak – Radnički (N) 1:1

nedelja, 20. oktobar
15.00 Jagodina – Partizan

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter