0
Fudbal

Nigerija i Obala Slonovače na korak od Brazila (VIDEO)

Objavljeno: 14.10.13 u 08:33

drogba-obala-slonovace

Tokom vikenda odigrane su prve utakmice baraža afričkih kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo nakon kojih su reprezentacije Obale Slonovače i Nigerije najbliže putu u Brazil.

Obala Slonovače je u Abidžanu prilično ubedljivo savladala selekciju Senegala kojoj je Papis Sise pogotkom u poslednjim momentima meča zadržao kakvu takvu šansu da u revanšu može da nadoknadi dva gola minusa.

Jedini koji su trijumfovali u gostima su reprezentativci Nigerije koji su pogocima Emanuela Emenikea savladali Etiopiju u Adis Abebi.

Burkina Faso na revanš u Alžir nosi samo jedan gol viška i to uz dva primljena pogotka na svom terenu i neće joj biti lako da dođe do ukupnog trijumfa, dok u duelu Tunisa i Kameruna nije bilo pogodaka što gostima daje izvesnu prednost uoči revanša.

Rezultati:

Burkina Faso – Alžir 3:2 (1:0)
(Pitroipa 45+2′, Kone 65′, Bance 86’pen – Feguli 50′, Međani 69′)

Obala Slonovače – Senegal 3:1 (2:0)
(Drogba 5’pen, Sane 14’ag, Kalu 49′ – P. Sise 90+5′)

Etiopija – Nigerija 1:2 (0:0)
(Asefa 56′ – Emenike 67′, 90’pen)

Tunis – Kamerun 0:0

Gana i Egipat će svoj prvi meč baraža odigrati u utorak u Kumasiju, dok su revaš utakmice na programu od 16. do 19. novembra.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter