0
Fudbal

Kolumbija na Mondijalu, Čile i Ekvador na korak od plasmana (VIDEO)

Objavljeno: 12.10.13 u 08:23

falkao-penal-kolumbija

Prethodne večeri odigrane su utakmice pretposlednjeg kola kvalifikacija za plasman na Mondijal u Brazilu u južnoameričkoj zoni nakon kojih je mesto na završnom turniru uz Argentinu ibezbedila i Kolumbija i to nakon fantastičnog meča protiv Čilea.

Iako su na poluvremenu gubili sa čak tri gola razlike Kolumbijci su maksimalno iskoristili činjenicu da su od 66. minuta imali igrača više na terenu pa su preko Gutijereza i Falkao, koji je dva puta bio siguran sa bele tačke, došli do zlata vrednog boda.

Na korak od plasmana na Mondijal, pored Čilea, nalazi se i Ekvador koji je praktično otpisao Urugvaj iz borbe za vizu za Brazil odnosno „urusi“ će verovatno morati u baraž pošto se u poslednjem kolu koje je na programu u noći između utorka i srede sastaju upravo selekcije koje su na trećem i četvrtom (Čile i Ekvador) koje će remijem pobeći glavnom konkurentu (Urugvaju) na nedostižna četiri boda.

Remijem u duelu sa selekcijom Paragvaja reprezentacija Venecuele je izgubila i teoretske šanse pošto joj je to ujedno bio i poslednji meč u ovim kvalifikacijama.

U poslednjem meču Argetina, koja se još ranije dokopala plasmana na Svetsko prvenstvo, je bez previše problema savladala Peru, a junak trijumfa sa dva pogotka bio je Ezekielj Laveci.

Rezultati:

Ekvador – Urugvaj 1:0 (1:0)
(Montero 30′)

Kolumbija – Čile 3:3 (0:3)
(Gutijerez 69′, Falkao 75’pen, 84’pen – Vidal 19’pen, Sančez 22′, 29′)

Venecuela – Paragvaj 1:1 (0:1)
(Sehas 83′ – Benitez 28′)

Argentina – Peru 3:1 (2:1)
(Laveci 23′, 35′, Palasio 47′ – Pizaro 21′)

Slobodna je bila Bolivija

Tabela: Argentina 32 boda, Kolumbija 27, Čile 25, Ekvador 25, Urugvaj 22, Venecuela 20 (16), Peru 14, Bolivija 11, Paragvaj 11

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter