0
Fudbal

Stanković vidi sebe u ulozi direktora reprezentacije (VIDEO)

Objavljeno: 10.10.13 u 15:07

stankovic-mihajlovic-kzs

U Sportskom cengtru Fudbalskog saveza Srbije, u Staroj Pazovi, održana je zvanična konferencija za medije uoči prijateljske utakmcieA reprezentacija Srbije i Japana (petak, 11. oktobar, Novi Sad, 17.30). Gosti na konferenciji bili su Siniša Mihajlović, selektor A reprezentacije Srbije, Dejan Stanković, dugogodišnji reprezentativac i kapiten našeg nacionalnog tima koji će na utakmici u Novom Sadu 103. put igrati u dresu sa državnim grbom i tako postati srpski rekorder po broju odigranih utakkmica, kao i Stankovićevi naslednici, tandem kapitena, Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov.

Nezapamćeno veliki broj izveštača pratio je neku konferenciju u SC FSS, zahvaljujući brojnim izveštačima iz Japana, svakako i ogromnom interesovanju domaćih sredstava javnog informisanja kako za meč Srbija – Japan, tako i za Stankovićev ulazak u anale srpskog fudbala. Novom srpskom rekorderu na utakmici u Novom Sadu biće uručen uramljeni dres reprezentacijer Srbije sa brojem odigranih utakmica, ali i „Zlatni dres“, novoustanovljena nagrada namenjena isključivo budućim rekorderima po broju odigranih mečeva za reprezentaciju kao i najvećepriznanje FSS, „Zlatna značka sa poveljom“.

Očekivano Dejan Stanković bio je u glavnoj ulogi na konferenciji za medije.

„Jedva čekam da počne utakmica, ovih četiri-pet dana karantina bili su sasvim dovoljni. Dosta je bilo – rekao je Dejan uz osmeh i dodao: – Teže mi je bilo na debiju protiv Južne Koreje nego sada. Tada sam bio poptuno izgubljen. Zahvaljujući selektoru uspeo sam dva puta da se upišem u strelce i napravim sebi značajnu odskočnu dasku u karijeri. Nadam se da nisam poremetio ritam u reprezentaciji zbog ceremonije i svega što prati tu utakmicu. Ubeđen sam da će selektor Siniša Mihajlović umeti da postavi tim i pripremi taktiku u kojoj će igrači imati motiv za dokazivanjem i pobedom. Trudio sam se da ne smetam u karantinu, neću smetati ni na terenu, ali neću se dugo ni zadržavati u igri, svakako. Bilo je, naravno, i lepih i tužnih trenutaka u reprezentaciji. Nije malo 15 godina. Ostame pri stavu da ništa ne bih menjao“ – rekao je, pored ostalog, Dejan Stanković odgovarajući na pitanja japanskih i domaćih izveštača.

Selektor Siniša Mihajlović u najavi meča protiv Japana rekao je:

„U goste nam dolazi odličan tim predvođen Albertom Zakeronijem, mojim nekadašnjim trenerom i velikim prijateljom. On je bio, dobro sam zapamtio, pravi učitelj fudbala. Jedan od najboljih italijanskih trenera. Pristao je dva puta, na moj poziv, da dođe u Srbiju i održi predavanje na Školi za trenere Fudbalskog saveza Srbije. Gledao sam japanski tim na utakmici protiv Italije. Sjajni su bili 60 minuta, vodili 2:0, a potom izgubili zbog neiskustva. Vidi se, ipak, da je na čelu tima italijanski trener. Nama nedostaje 11 igrača koji su ranije bili na spisku, zbog povreda ili saradnje sa mladom reprezentacijom. U svakom slučaju, verujem da će igrači koji izađu na teren dati sve do sebe da ostvarimo cilj i pobedimo selekciju Japana“ – rekao je Mihajlović.

Pitanje za selektora Mihajlovića i Dejana Stankovića bilo je vezano i za eventualnu saradnju u budućnosti, u nacionalnom timu Srbije.

„Rekao sam po dolasku na mesto selektora reprezentacije Srbije da su Dejanu Stankoviću vrata širom otvorena, za bilo koju poziciju, dok sam ja tu. Drago bi mi bilo da sarađujemo, ali ne odlučujem ja o tome.“

Dejan Stanković se nadovezao rečima:

„Najiskrenije, opcija o mom dolasku na mesto direktora reprezentacije mi se najviše dopada. Bio bih blizu selektora i igrača, neka spona između njih, gde mogu da vidim sebe. Tu smo, razgovaraćemo, svakako…“

Na pitanja medija, Branislav ivanović i Aleksandar Kolarov govorili su o Dejanu Stankoviću…

„Ne razmišnjam o tome da li ću dostići i prestići Dekija, svako ima svoju karijeru i svoje ciljeve. Ponavljam stalno da bih voleo da igram u reprezenatciji dok god to zaslužujem. Deki je likom i delom pokazao koliko znači za naš fudbal. Pomerio je granice, verujte – do nemogućeg! Nemoguće bi bilo kopirati ga iako ćemo svakako u budućnosti pokušati da budemo vođe reprezentacije po uzoru na njega. Tu pre svega mislim na način na koji je bio vođa na terenu i kako je prihvatao mlade igrače koji tek ulaze u reprezentaciju“ – rekao je Ivanović.

Aleksandar Kolarov je naglasio da u vreme euforije oko oproštajnog meča Dejana Stankovića treba voditi računa i o budućnosti reprezentacije odnosno o tome da bi bilo veoma važno zabeležiti pobedu nad Japanom u Novom Sadu.

„Dobro sam zapamtio, u vreme mog ulaska u A reprezentaciju način na koji je Deki, u to vreme afirmisan i potpuno ostvaren fudbaler u klubu i reprezentaciji, radio sve da bi se mi, mladi, lakše prilagodili onom što nas čeka u reprezentaciji. Učio nas je da imamo prave ciljeve, kao da se ponašamo u kom trenutku“ – dodao je Kolarov uz želju da se oktobarski termin zaključi pobedom nad selekcijom Makedonije, 15. oktobra u Jagodini.

Ulaznice za utakmicu Srbija – Japan, po ceni od 300, 600 i 800 dinara nalaze se u prodaji na blagajnanama stadiona „Karađorđe“ u četvrtak, 10. Oktobra do 18 sati osnodno u petak, do početka meča (17.30). Organizatori meča apelovali su na sve navijače da zbog specijalne ceremonije i brojnih iznenađenja koja su pripremljena za utakmicu, na vreme zauzmu svoja mesta na stadionu „Karađorđe“.

hotsport.rs/fss.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter