0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Crno-beli najavili spektakularnu sezonu pobedom protiv Igokee (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 06.10.13 u 18:38
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U premijernom meču u ovosezonskom izdanju ABA lige košarkaši Partizana, koji su aktuelni šampioni ovog takmičenja, najavili su još jednu uspešnu godinu pošto su pred oko 6.000 navijača u beogradskoj hali Pionir prilično lako izašli na kraj sa Igokeom savladavši goste iz Republike Srpske sa 67:56 (24:8, 16:13, 11:18, 16:17).

Ispostavilo se da je furiozan start meča crno-belih bio i ključan detalj na ovoj utakmici pošto se prednost Partizana tokom celog meča kretala oko 16 poena razlike stečenih već nakon prvih 10 minuta (24:8). Koliko toliko ekipa iz Aleksandrovca je u drugoj deonici uspela da ispraira ekipi Duška Vujoševića, ali ne i da smanji zaostatak.

Blistali su u prvih 20 minuta Leo Vesterman i Terens Kinsi koji je već u prvom meču pred beogradskom publikom osvojio srca navijača Partizana pre svega atraktivnim zakucavanjima, ali i preciznim šutem za tri poena.

Sve što su Igosi uspeli da urade je da krajem treće  deonice priđu na 10 poena zaostatka (49:39), ali je tada usledila serija crno-belih od 8:0 kojom je praktično i bilo rešeno pitanje pobednika na ovoj utakmici.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Vesterman sa 18 poena, Kinsi je dodao 15 (trojke 3/3), a dvocifren je bio i Musli koji je uz 10 poena imao i devet skokova. Na drugoj strani jedini koji je bio dvocifren je Uroš Nikolić sa 16 poena, Jorović je imao devet, a Mejs i Gelovej po osam poena.

Na debiju u ABA ligi u listu strelaca upisali su se i mladi lavovi Boris Dalo i Đoko Šalić koji su po jednom uspeli da probace loptu kroz obruč gostiju.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter