0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA liga: Šampion kreće u odbranu titule

Objavljeno: 06.10.13 u 09:14
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Šampion ABA lige danas počinje odbranu titule! Košarkaši Partizana NIS prvi meč u novoj sezoni igraju protiv prošlogodišnjeg hita regionalnog takmičenja Igokee.

Trener crno-belih Duško Vujošević smatra da će njegovim izabranicima biti teško protiv Igokee.

„Mislim da je Jadranska liga još kvalitetnija nego prethodne godine. Upoređujući sa evropskim ona spada u gornju kategoriju po kvalitetu. Prošle godine Igokea je u ligaškom delu takmičenja završila na prvom mestu, a to se tada činilo kao mesto koje donosi Evroligu. To kažem jer smo se za to mesto svi žestoko borili. Specifično igraju, sa dosta kombinovanih odbrana iz čega vrebaju kontranapadi. Uz mečap zonskih odbrana uspevaju da zaštite reket. Biće teško, ali i zbog toga što je prva utakmica u šampionatu.“ рекао je Vujšević i dodao:

„Očekujem maksimalno angažovanje, uz podršku publike na koju smo navikli i neku sinergiju koja se na parketu stvara, verujem da ćemo uprkos problemima slaviti“.

Vujošević neće moći da računa na centra Nikolu Milutinova koji ima problema sa tetivom.

Meč između Partizana i Igokee igra se u dvorani Pionir sa početkom u 17 časova.

U poslednjem meču prvog kola košarkaši Mega Vizure debitovaće u regionalnom takmičenju. njihov protivnik biće zagrebačka Cedevita. Utakmica se igra u Smederevu od 19 časova.

ABA liga, 1. kolo
petak, 4. oktobar
MZT Skoplje – Union Olimpija 79:60

subota, 5. oktobar
Široki – Crvena zvezda 80:79
Cibona – Radnički 66:82
Krka – Budućnost 60:57
Zadar – Solnok 71:67

nedelja, 6. oktobar
17.00h Partizan – igokea
19.00h Mega Vizura – Cedevita

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter