1
Domaći fudbal

General o stadionu JNA

Objavljeno: 05.10.13 u 10:54

e1957jnaf

Potpuno očekivano ogromna ‘bura’ digla se nakon što se pojavila informacija da je Viši sud u Beogradu doneo odluku da stadion u Humskoj pripada Ministarstvu 0odbrane.

U samo 24 sata imali smo priliku da čujemo sve i svašta. Od ponude komšijskog potpredsednika, do upozorenja predsednika JSD da će eksplozivnim napravama braniti crno – beli hram.

I nakon raznih špekulacija oko togo čiji je stadion i kako je nastao, sada se oglasio penzionisani general Vojske Jugoslavije Milen Simić.

„Prvo i osnovno, stadion JNA su svojim rukama izgradili vojnici na redovnom odsluženju vojnog roka i mali broj rezervnog sastava. Vojska je decenijama održavala taj stadion, a negde 1996. pokojni ministar odbrane Pavle Bulatović je stavio potpis na rešenje kojim je stadion dodeljen Partizanu“ tvrdi Simić.

Međutim oficir nekadašnje vojske se tu nije zautsavio, već tvrdi da su i još neki doduš ne sportski objekti sporni.

Nije samo stadion Partizana bio sporan u pokušajima da se deo vojne imovine pripiše nekom drugom. Na primer, današnji Studentski kulturni centar, nekadašnji oficirski dom je takođe u vlasništvu Vojske. Zatim, Dom vojske na Trgu republike je, takođe, vojni objekat, a bilo je pokušaja da se njegov deo dodeli Narodnom pozorištu. Sasvim je normalno da Vojska potražuje ono što je izgradila i što je bilo njeno“ zaključuje general potpukovnik u penziji Milen Simić.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

  1. „Друже Генерале“ и остали другови генерали и генералчићи, када сте тако одговорни зашто не кажете да је и Партизан био војни клуб исто као и та наводно „ваша имовина“.А чија је то онда војска ако у својој властитој земљи отцјепљује „своје“.“Друже Генерале“, када тако добро знаш све и када о свему тако брижно водиш рачуна, како ти је промакло да кажеш колико је то припадника војске СФРЈ, СРЈ и Србије прошло кроз Партизан, колико их је у своје вријеме играло у Партизану? Да ли ти је познато „друже Генерале“ да је прва екипа Партизана била састављена од припадника војске?Знаш ли „друже генерале“ да је све уложено у стадион Партизана до 1996.године плаћено парама пореских обвезника, народним парама, као што су и теби и твојим друговима исплаћене огромне суме на име плата, трошкова одвојеног живота, обезбјеђење стамбеног простора гдје год си прошао кроз службу.Ако Партизан по теби и теби сличнима треба вратити стадион, било би поштено да и ти и твоје колеге вратите много тога држави, јер сте показали и доказали да сте годинама уложена средства у финансирање ваше службе, обуке и науке веома лако бацили у воду, јер је и СФРЈ и СРЈ па и сада Србија са вама константно све мања и мања.
    Имаш ли податак „друже Генерале“ шта је све Партизан урадио и колико је уложио у овај стадион од 1996.године до данас.Ако мора вратити стадион и „твоја“ војска, о којој се тако здушно бринеш, морат ће одријешити кесу да клубу намири уложено.А ја се надам да ће се то одразити и на твоја и ваша примања.“Друже Генерале“, ако не волиш спорт и Партизан, требао би преко пријатеља знати да је већ дуже времена ЈСД и ФК „Партизан“ заједно са г-дином Ђоковићем и његовом дружином, једино право свјетло које Србију, земљу која тебе плаћа, успјешно представља и промовише у Европи и свијету.И на крају, „друже Генерале“ ако ти није познато да те подсјетим, и војска и Партизан су наши, Србијански и Српски, НАРОДНИ, „ДРУЖЕ ГЕНЕРАЛЕ“!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter