0
Domaći fudbal

Stojanović: Očekuje nas zahtevno gostovanje (VIDEO)

Objavljeno: 04.10.13 u 13:25

stojanovic-ninkovic

Iz mnogo razloga za fudbalere Crvene zvezde utakmica 8. kola prvenstva Srbije protiv Čukaričkog (nedelja, 19.00 časova) je od izuzetnog značaja. Prvenstveno zbog bodovnog salda i nastavka prvenstvene trke, ali i zbog odlaska u dobrom raspoloženju na dvonedeljnu pauzu usled obaveza reprezentacija.

Trener Slaviša Stojanović i prvotimac Miloš Ninković upoznati su sa kvalitetom rivala, očekuju težak i neizvestan meč, i nadaju se trijumfu crveno-belih.

„Apsolutno nam je jasno da nas čeka zahtevno gostovanje. Tim Čukaričkog se potpuno zasluženo nalazi u samom vrhu tabele. Puni su samopouzdanja, na njihovim mečevima nema puno golova, a odlikujue ih i maksimalna disciplina i odgovornost u igri. Trebaće nam puno znanja i spretnosti da dođemo do cilja, a to je trijumf“ – istakao je mladi stručnjak.

Sa mišljenjem šefa slaže se i najbolji pojedinac kluba sa Marakane, Miloš Ninković koji je celokupni staž u mlađim kategorijama proveo u ekipi sa Banovog Brda.

„Uz svo poštovanje našeg rivala, smatram da mnogo toga zavisi od nas. Moramo ozbiljno da uđemo u utakmicu, da nam se nonšalantni pristup poput onoga u Ivanjici ili protiv Voždovca na Vračaru ne bi osvetio. Takođe, ne smemo da poletimo posle ubedljive pobede u prošlom kolu protiv Spartaka. Čukarički ima veliku snagu u kolektivu i odličan kontra-napad, zbog čega je potrebno da imamo siguran pas na sredini terena i da izbegnemo svaku situaciju iz koje mogu da nas ugroze“ – naglasio je Nine koji će nakon meča sa „brđanima“ iskoristiti reprezentativnu pauzu da sanira bolove u leđima.

Osim Ninkovića zdravstvenih problema ima još samo mladi Jokić, koga povrede sputavaju da uđe u pun ritam treninga.

„Mijailović se žalio na bolove u leđima, međutim odradio je maksimalno jučerašnji, a nadam se da će i današnji trening, tako da će on skoro sigurno igrati. Žao mi je što je Jokić koji je u prethodnom periodu dosta toga dobrog pokazao, ponovo doživeo povredu. Svi ostali su zdravi i spremni za susret. Očekujem da budemo radni i disciplinovani, da uspemo da neutrališemo sve kvalitete rivala i da pobedimo utakmicu“ – jasna je poruka trenera Stojanovića.

Protekle nedelje najtrofejniji srpski klub nastavio je i sa praksom igranja prijateljskih susreta. Igrači sa manjom minutažom savladali su Zemun sa 4:0.

„Za razliku od meča protiv Jedinstva na Ubu, ovoga puta je mnogo više fudbalera pokazalo želju i kvalitet. Takvi mečevi upravo i služe za to, da oni koji manje igraju pokažu motiv i trud i izbore se za mesto u prvoj ekipi“ – zaključio je Slaviša Stojanović.

hotsport.rs/crvenazvezdafk.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter