0
Evrokupovi

Derbi večeri u Mančesteru

Objavljeno: 02.10.13 u 10:43

liga šampiona

Nakon uzbudljivih mečeva odigranih u okviru drugog kola u grupama E, F, G i H večeras su na programu mečevi iste runde Lige šampiona u grupama A, B, C i D.

Derbi večeri svakako je duelu između Mančester Sitija, Aleksandra Kolarova i Matije Nastasića i aktuelnog prvaka Evrope Bajerna. Oba tima su u prvoj rundi došla do relativno lakih pobeda pa će ekipa koja večeras bude uspešnija zauzeti čelnu poziciju u grupi D. Nešto pre ovog duela na stadionu Petrovski u Sankt Peterburgu sastaće se moskovski CSKA i Viktorija iz Plzenja.

Utehu za loše rezultate u Premijer ligi Mančester Junajted će pokušati da pronađe u evropskom elitnom takmičenju u kojem će večeras odmeriti snage sa Šahtjorom koji takođe ima pretenzije da se plasira u eliminacionu fazu što je jasno pokazao pobedom u San Sebastijanu. Priliku da uđe u istoriju večeras će imati Rajan Gigs koji bi ukoliko zaigra makar i minut zabeležio svoj 145 nastup u Ligi šampiona što bi ga osamilo na čelu liste igrača sa najviše igara u ovom takmičenju pošto trenutno tu poziciju deli sa Raulom Gonzalesom. Ukoliko žele da zadrže šansu za osvajanje jednog od prva dva mesta Bajer i Real Sosijedad će morati da jurišaju na pobedu u svom međusobnom duelu.

Juventus ne briljira ni u Seriji A ni na startu Lige šampiona, ali nekako ipak dolazi do bodova što uz pomoć sudija što uz malu dozu sreće. Videćemo da li će fudbalski bogovi i večeras biti uz „staru damu“ u duelu sa Galatasarajem na čijoj klupi će debitovati novi trener Roberto Manćini. Kopenhagen u najnezgodnijem momentu stiže u Madrid, nakon što je Real poražen u gradskom derbiju pa se očekuje da ekipa Karla Anćelotija pruži veče za uživanje svojim navijačima kojima je ostala dužna u subotu.

Ljubitelje fudbala u Srbiji verovatno najviše interesuju dešavanja u grupi C poštio su tu klubovi u kojima igra najveći broj igrača iz naše zemlje. Njihove simpatije večeras će svakako biti uz Benfiku za čiji tim konkuriše čak pet Srba i koja gostuje moćnom Pari Sen Žermenu, ali i uz Anderleht pošto Luka Milivojević i Aleksandar Mitrović dočekuju Olimpijakos bez Marka Šćepovića koji nije licenciran za prvi deo sezone u Ligi šampiona.

Liga šampiona, 2. kolo

Sreda, 2. oktobar

Grupa A
20.45 Bajer Leverkuzen – Real Sosijedad
20.45 Šahtjor – Mančester Junajted

Tabela: Mančester Junajted 3 boda, Šahtjor 3, Bajer L. 0, Real S. 0

Grupa B
20.45 Juventus – Galatasaraj
20.45 Real Madrid – Kopenhagen

Tabela: Real M. 3 boda, Juventus 1, Kopenhagen 1, Galatasaraj 0

Grupa C
20.45 Anderleht – Olimpijakos
20.45 Pari Sen Žermen – Benfika

Tabela: Pari Sen Žermen 3 boda, Benfika 3, Anderleht 0, Olimpijakos 0

Grupa D
18.00 CSKA Moskva – Viktorija Plzenj
20.45 Mančester Siti – Bajern

Tabela: Bajern 3 boda, Mančester Siti 3, CSKA 0, Viktorija 0

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter