0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Francuska prvak Evrope (VIDEO)

Objavljeno: 22.09.13 u 22:36
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaška reprezentacija Francuske novi je prvak Evrope pošto je u finalnom meču Eurobasketa u Sloveniji prilično ubedljivo savladala selekciju Litvanije sa 80:66 (19:22, 31:12, 18:16, 12:16) i tako prvi put u istoriji postala šampion „starog kontinenta“.

Litvanci su bili ravnopravan rival samo u prvoj deonici, dok je Linasa Kleizu koliko toliko služio šut. Međutim, kada su Francuzi u drugom periodu, koji su dobili sa 31:12, dodali gas već tada je bilo prilično jasno ko će se popeti na vrh Evrope. Dodatnu motivaciju Francuzi su dobili nakon trojke Dio u poslednjoj sekundi prvog poluvremena sa skorom pola terena.

Ispucavali su se Litvanci i u trećoj četvrtini u pokušaju da smanje prednost protivnika, ali im se to nije previše isplatilo pošto nisu pogađali u velikom procentu. I bez prevelikog košgeterskog učinka Tonija Parkera, koji je u polufinalu praktično sam pobedio Špance, Francuzi su uspeli da pobede rivala koji ih je u drugoj fazi takmičenja savladao sa 76:62.

„Trikolore“ je do pobede vodio Nikola Batum sa 17 poena (svih 17 u prvom poluvremenu), a pored njega vrlo dobri su bili Boris Diao sa 15 i Toni Parker sa 12 poena. na drugoj strani samo su Kleiza sa 20 i Kalneitis sa 17 poena pružali neki otpor Francuzima.

Ponavljamo da je selekcija Francuske prvi put u istoriji šampion Evrope, nakon što je 2005. godine u Beogradu osvojila bronzu, a pre dve godine u Litvaniji srebro.

Bronzana medalja pripala je selekciji Španije koja je ranije tokom dana ubedljivo savladala Hrvatsku sa 92:66.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter