0
Domaći fudbal

Stojanović: Protiv Voždovca za obraz i čast (VIDEO)

Objavljeno: 20.09.13 u 13:42

stojanovic-lazic

Posle neočekivanog remija u prethodnom kolu protiv ekipe Donjeg Srema, osvajanje tri boda u utakmici sa Voždovcem u Crvenoj zvezdi se nameću kao imperativ. Trener Slaviša Stojanović koji je jučerašnji trening, prema tvrdnjama zvaničnog sajta, propustio zbog neodložnih privatnih obaveza, a ne kako se u nekim medijima spekulisalo drugih razloga istakao je da očekuje mnogo bolje izdanje svojih izabranika na stadionu na Vračaru.

„Posle debakla u prethodnom kolu, šoka i neubedljive igre očekujem da u duelu sa Voždovcem „operemo“ svoj obraz i čast. Razmišljamo samo o pobedi i osvajanju tri boda. Verujem da ćemo prikazati mnogo bolje izdanje protiv tima koji je iskusan, koji ima stabilnost i koji će bez dileme biti veoma motivisan da pruži svoj maksimum“ – rekao je Stojanović.

Slično razmišlja i mladi defanzivac Darko Lazić koji je na mala vrata ušao u prvi tim, ali se dobrim radom nametnuo stručnom štabu i jedan je od najstandardnijih igrača crveno-belih u tekućoj sezoni.

„U Zvezdi je uvek imperativ pobeda. Naspram sebe ćemo u nedelju imati dobru ekipu koja će sigurno učiniti sve da nas iznenadi. Sa druge strane, naš cilj je uvek isti, da osvojimo tri boda i korigujemo greške koje smo pravili u ranijim mečevima. Ne slažem se da odbrana snosi najveći deo krivice za loš rezultat, jer se čitav tim brani, a ne samo štoperi“ – naglasio je mladi fudbaler.

Šef struke najtrofejnijeg srpskog kluba, naglasio je da očekuje da njegovi igrači iskažu kvalitet koji poseduju i na utakmicama, jer je kako je naveo, velika razlika u prikazanom na treninzima i zvaničnim mečevima.

„Insistiram na karakteru i odgovornosti. Tokom nedelje igrači na treninzima prikazuju mnogo više nego na utakmicama. Moja odgovornost je da utvrdim zašto je to tako i da otklonim uzroke – rekao je mladi stručnjak i dodao da do kraja prvenstva ima još mnogo da se igra.

Svaki drugi ishod osim pobede u Crvenoj zvezdi se smatra neuspehom. Ostalo je još 25 kola do kraja prvenstva i smatram da bodovna razlika nije nenadoknadiva. Naprotiv. Takođe, mislim da jedan tim ne može u kontinuitetu da odigra čitav šampionat i da su oscilacije normalna pojava. Mi smo istina prikazali manje u odnosu na ono što možemo s obzirom na kvalitet koji posedujemo“ – konstatovao je Stojanović.

Trener crveno-belih nema kadrovskih problema pred okršaj sa „zmajevima“, ali su moguće promene u ekipi.

„Videćemo ko će igrati. Ostala su nam još dva treninga, nakon kojih ću doneti konačnu odluku. Čeka nas razigran, motivisan rival koji je doveo u finišu prelaznog roka dobra pojačanje, ali i pored toga mi moramo da nađemo način kako da im se suprostavimo i kako da ih pobedimo“ – zaključio je Stojanović.

hotsport.rs/crvenazvezdafk.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter