0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Crno-beli očekuju težak meč protiv OFK Beograda, ali veruju u trijumf

Objavljeno: 20.09.13 u 13:36
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Pomoćni trener Partizana Zvonko Varga, koji se u odsustvu bolesnog Vuka Rašovića pojavio na konferenciji za medije uoči meča 6. kola Jelen Superlige protiv OFK Beograda, rekao je da očekuje veoma tešku utakmicu protiv „romantičara“, ali i važnu pobedu koja bi crno bele ostavila na čelu tabele.

„OFK Beograd je dobra ekipa, u prošlom kolu su to pokazali protiv Radnickog iz Niša, doći će u Humsku rasterećeni i motivisani, radi se o timu koji je odlican miks mladosti i iskustva. Svakoj ekipi u našoj ligi mogu da daju gol, zato moramo da vodimo računa i o odbrani“ – rekao je Varga, a njegove reči prenosi agencija Tanjug.

Varga je naveo da je igra iz drugog poluvremena meča u Užicu, kada je Partizan pobedio Slobodu sa 2:1, dobar putokaz za nastavak sezone. Iskusni stručnjak je podsetio da u timu neće biti povređenog golmana Milana Lukača, kao ni veznog igrača Nikole Ninkovića, koji je prošlog vikenda u Užicu dobio crveni karton zbog rasprave sa sudijom Miloradom Mažićem.

„Baš u ovo doba prošle godine odgovarao sma na slična pitanja u vezi sa tadašnjim napadačem Aleksandrom Mitrovićem, tada sam rekao da će on uspeti da pobedi u borbi protiv samog sebe i vidite gde je on sada“ – rekao je Varga.

On je dodao da je sada slična situacija i sa Ninkovićem.

„Samo što to ide sporije kod njega. Zbog njegovih grešaka ispaštaju svi, a ponajviše on sam. Mi ga stalno savetujemo i verujemo da će izaći kao pobednik iz te borbe“ – rekao je Varga.

Na pitanje novinara da li je njemu i stručnom štabu teško da radi u situaciji u kojoj Partizan ima samo dva klasična napadača, on je rekao:

„To je zaista specifična stvar, jer se nikada do sada nisam sa tim susreo. Imali smo buran prelazni rok, klub su napustili Mitrović i Marko Sćepović i kako stvari stoje, ostaćemo samo sa dva špica do kraja jesenjeg dela sezone. Ipak, Ismail Fofana i Nemanja Kojić su dobri igrači i verujem da će tu biti još golova“ – rekao je Varga.

Prvotimac Partizana Nikola Gulan istakao je da je jedina opcija o kojoj ekipa razmišlja pobeda protiv OFK Beograda.

„OFK Beograd je dobra ekipa i biće sigurno motivisani. U našem fudbalu nema lakih utakmica, naravno mi smo Partizan i razmišljamo samo o pobedi. Naš cilj je titula jer jedino tako možemo ponovo da igramo u kvalifikacijama za Ligu šampiona i sledeće sezone“ – poručio je Gulan.

Utakmica šestog kola između Partizana i OFK Beograda igra se u subotu od 19 časova na stadionu u Humskoj.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter