0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Antić: Privatizacija nije rešenje

Objavljeno: 19.09.13 u 08:45
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Proslavljeni fudbalski stručnjak i bivši selektor reprezentaicje Srbije Radomir Antić koji trenutni obavlja posao šefa stručnog štaba kineskog Šandunga smatra da privatizacija srpskih klubova nije dobar način da se rešene nagoimalni problemi.

„Srpski fudbal je u dubiozi jer se niko ne bavi njime. Situacija je svedena na dnevno-politička prepucavanja, slikanje sa uspešnim sportistima i ratove saopštenjima. Čitava priča oko privatizacije služi da bi se skrenula pažnja s objektivnih problema u kojima se klubovi i čitavo društvo nalaze“ rekao je Antić.

„Činjenica je da Partizan i Zvezda imaju najveću tradiciju i ime, ali daleko od toga da bi njihova privatizacija bila rešenje za fudbal u celini. Srpski fudbal boluje od mnogih bolesti. Da li mi uopšte znamo i da li ćemo ikada saznati kakvo je realno stanje u tim klubovima? Koliki su dugovi, kakvo je stanje u kasi? „zapitao se Antić.

Bivši selektor je potom prokomentarisao izjavu potpredsednika Vlade Srbije.

„Pominjanje Mančester Junajteda u kontekstu privatizacije srpskih klubova je sramota za državu i čista kupovina vremena.“

On je potom objasnio da je potpuno neralano pređenje naših sa velikim evropskim klubovima.

„Nije ni čudo što nas nema nigde u Evropi. Ne može se tamo s livada i školskih dvorišta u Sloveniji i bez jedne prave pripremne utakmice. Ako se već poredimo sa najvećim klubovima, onda pogledajno koliko samo od TV prava zarađuju Real i Mančester i kako da dođemo u tu situaciju“ rekao je Antić i potom na interesantan način objasnio stanje u sprskom fudbalu:

„Došao sam oko 1970. godine u Partizan. U svlačionici nije bilo daske na WC šolji. Nema je ni danas, a koliko godina je prošlo.“

hotsport.rs/informer

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter