0
Evropske lige

Srpski fudbaleri opčinili navijače Benfike

Objavljeno: 18.09.13 u 18:41

Benfika

Srpski fudbalski trio u Benfici,Ljubomir Fejsa,Filip Đuričić iLazar Marković, zablistao je sinoć u pobedi lisabonskog kluba nad Anderlehtom na startu Lige šampiona i pokazao da će biti veliko pojačanje za portugalske „orlove“, prenosi Tanjug.

Kako se navodi u tekstu agencije Rojters, oni su već na startu opravdali odluku uprave da u letnjem prelaznom kupi nekoliko srpskih igrača, zbog čega je klub dobio naziv „Benfiković“.

Uz pomenuti trio, tu je i „starosedelac“Nemanja Matić, kao i novajlija iz Ajaksa,Miralem Sulejmani.

„Fejsa je pokazao da je veliki takmičar i borac. Kada gledate kako se postavlja na terenu, ne možete da zaključite da je tek nedavno došao u klub“, kazao je trener BenfikeŽorž Žezus.

Kao primer Fejsinog kvaliteta Žezus je naveo da je Fejsa na meču sa Anderlehtom od 14 pokušaja imao 11 uspešnih dugih dodavanja.

„Jedan od glavnih igrača Anderlehta, Matijas Suarez, nije se video pored Fejse. Izgleda mi da će Matić i Fejsa biti sjajan tandem na sredini terena“, dodao je trener Benfike.

Žezus nije štedeo komplimente ni kada su u pitanju ostali srpski igrači u Benfici.

„Marković je veoma kreativan i brz fudbaler, a deluje i kao buntovnik. Bilo je momenata kada je gubio loptu, ali takve stvari moraju da mu se oproste. Kao trener ne mogu mnogo da zahtevam od njega u taktičkom smislu, jednostavno navijači obožavaju igrače kao što je Marković“, naveo je on.

Za lisabonski klub još igra i Stefan Mitrović, dok je u B timu Benfike Filip Marković.
Benfika je sinoć u prvom kolu LŠ slavila protiv Anderlehta sa 2:0, a golove su postigli Filip Đuričić i Luizao.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter