0
Evrokupovi

Benfika dobila ‘srpski derbi’, Olimpijakos sam sebe pobedio (VIDEO)

Objavljeno: 17.09.13 u 22:45

Filip+Djuricic

U prvim mečevima grupe C Benfika je savladala Anderleht u „srpskom derbiju“, a PSŽ je trijumfovao u Pireju sa čak 4:1 zahvaljujući kardinalnoj odbrani Olimpijakosa.

Meč u Lisabonu počelo je čak šest srpskih igrača, u redovima Benfike Matić, Fejsa, Đuričić i Marković, a za Anderleht Milivojević i Mitrović. I upravo je sprski igrač prvi pogodio – Filip Đuričić je u 4. minutu doneo prednost domaćem timu. A konačan rezultat postavio je Luizao.

U Pireju je Olimpijakos doživeo katastrofu, ali nije sve tako moralo da bude. Ispromašivao se domaćin na startu, a onda ih je kaznio Edinson Kavani i to posle sjajnog pasa Ibrahimovića za Maksvela koji je proigrao Urugvajca na kraju. Izjednačio je brzo Olimpijakos, sjajan gol postiže Vladimir Vajs. A u drugom poluvremenu odbrana Olimpijakosa u prvom planu – tri gola postiže PSŽ posle kornera, dva puta je sam bio Mota, a treći put Markinjos. Mogli su sveci i ubedljivije da dobiju rivala, ali je Ibra promašio penal.

U 2. kolu sastaju se PSŽ – Benfika i Anderleht – Olimpijakos.

GRUPA C
Benfika – Anderleht 2:0 (Đuričić 4, Luizao 30)
Olimpijakos – PSŽ 1:3 (Vajs 24 – Kavani 19, Mota 68, 73, Markinjos 86)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter