0
Evropske lige

Mitrović: Neka Murinjo nastavi da me prati

Objavljeno: 16.09.13 u 08:39

mitrovic-luka-anderleht

Reprezentativac Srbije i sada već bivši centarfor Partizana Aleksandar Mitrović već posle dve utakmic u dresu Anderlehta je Belgijancima pokazao da će biti veliko pojalanje za njihov najtrofejniji klub. Mladi napadač je u prvom meču kluba iz Brisela ušao u igru sa klupe za rezerve i imao je učinak od dve asistencije, a već u sledećem kolu odigranom u subotu u kojem je Anderleht igrao protiv Mehelena, je dobio mesto u prvih 11. Poverenje trenera opravdao je sa dva postignuta gola što mu je donelo titulu najboljeg igrača utakmice.

Utiske o početku sezone u dresu belgijskog kluba Mitrović je preneo u intervjuu za Alo Sprint.

„Sve je super, ma vrh! Osećam se fantastično zbog odlične partije, golova i ubedljive pobede Anderlehta“ – počeo je priču momak iz Smedereva.

Belgijska štampa piše da navijači nisu ni seli na svoja mesta, a vi ste postigli gol i najavili vatromet?

„Ha, ha, ha. Šta da kažem osim da sam imao sreću da postignem gol na vreme i otvorim protivnika, posle je sve bilo lakše.“

Nema dileme da ste već počeli da se isplaćujete Anderlehtu. Izgleda da će ovo biti vaša sezona?

„Ovo je tek početak, potrudiću se da nastavim u istom ritmu. Neću da obećavam golove, ali daću sve od sebe da ih bude. Najbitnije je da su me saigrači fenomenalno prihvatili, kao i ja njih.“

Otkrijte nam tajnu uspeha? Znamo da volite domaću muziku, ima li neka pesma uz koju se motivišite pred izlazak na teren?

„Naravno da ima. Dve pesme koje se trenutno vrte u automobilu kada Luka (Milivojević) i ja idemo ka stadionu su „Srbin je lud“ od „Riblje čorbe“ i „Brat“ od Cece. Opasno nas motivišu.“

Da li ste se skućili i navikli na život u Belgiji?

„Iznajmio sam kuću, za sada živim sam i počeo sam da učim jezik. Moji bi uskoro trebalo da mi dođu u posetu, kao i devojka iz Beograda. Za sada je sve u savršenom redu“ – zaključio je Mitrović, „dečko od pet miliona“, kako ga zovu u Belgiji.

Pitali smo Mitrovića da li posle doktorske partije ima šta da poruči Žozeu Murinju, koji je posle meča Srbije i Hrvatske na „Marakani“ nahvalio bivšeg centarfora Partizana.

„Nemam! U stvari, neka nastavi da me prati. To mi zaista imponuje“ – iskren je Mitar.

hotsport.rs/alo.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter