0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Orlovi sa prvog mesta u četvrtfinale (VIDEO)

Objavljeno: 15.09.13 u 21:03
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Košarkaška reprezentacija Srbije je posle 14 godina savladala Francusku 77:65 (19:17, 19:14, 22:20, 17:14)! Sjajna igra orlova, a Dušan Ivković može da bude zadovoljan svime, sem izvođenjem slobodnih bacanja.

Srbija je izgledala kao potpuno drugi tim u odnosu na meč sa Ukrajinom, odigran je sjajan meč. Nenad Krstić je briljirao u prvom poluvremenu, a kasnije mu se priključio Nemanja Nedović, uz odlične role Štimca i Bjelice, kao i Kalinića i Bogdanovića, ali i Gagića.

Ključna prednost napravljena je u trećoj četvrtini, kada se prvi put stiglo do dvocifrene razlike. Uspeli su izabranici Dušana Ivkovića da zadrže tu prednost do kraja, a kada bi se Francuzi približili na scenu je stupao Nedović i vraćao razliku na stranu Srbije.

Krstić je ubacio 19 poena, Nedović je dao dva manje, dok je Bogdanović postigao 14. Ali Štimac je bio potpuno iznenađenje sa 8 poena i šest skokova, a i Gagić je imao gotovo identičan učinak – 8 poena i pet skokova.

Kod Francuza Batum, De Kolo i Diao su postigli po 12 poena.

Rekli smo na startu da su bacanja bila problem, a na kraju smo ih šutirali zaista loše – 10/21! Dakle manje od 50%, što je nedopustivo za mečeve u fazi eliminacije.

Srbija je definitivno izbegla Hrvatsku i Sloveniju, a najverovatnije ćemo igrati protiv Italije, a manje verovatno protiv Španije…

TOK MEČA:

Nedović je nastavio da briljira i odmenjuje Krstića u poslednjoj deonici, a kada su se Francuzi približili na sedam poena pogodio je još jednu trojku.  Zadržali su naši igrači prednost do kraja i zauzeli na prvo mesto.

U trećoj četvrtini Srbija je došla i do +12 (50:38), ali je onda došlo do opuštanja i Francuzi prave 7:0 i dolaze na -5. A onda Nedović daje dve trojke u nizu, dolazi do 12 poena, a zatim KRstić dolazi do svog 17 poena. Parker se probudio na suprotnoj strani i došao do 10 poena, a Nemanja Bjelica je dao spektakularan poen u poslednjoj sekundi!

Štimac je odlično otvorio drugu četvrtinu, ukupno je upisao šest vezanih poena, ali se zatim bude Francuzi i dolaze čak i do preokreta 25:24. Sledi opet bolji period igre Srbije i vođstvo od 33:29 na minut ipo pre kraja. Do kraja drugog perioda Kalinić je oduzeo jednu loptu i načinjen je nesportski prekršaj nad njim, ali smo promašili previše slobodnih bacanja 5/14 u prvom poluvremenu! Kako vodimo sa ovakvim procentom? Mnogo, mnogo slabo, ali je sliku bar malo popravio Micić koji je u finišu ubacio dva od dva… Krstić najefikasniji posle 20 minuta sa 14 poena.

Prvu četvrtinu obeležio je kapiten Srbije Nenad Krstić koji je ubacio čak 10 poena i bio je nerešiva enigma za odbranu Francuske. Ali njegovim izlaskom pala je i naša igra, međutim dobili smo prvih deset minuta sa 19:17 uz koš De Koloa u poslednjoj sekundi, a La Monika je gledao snimak i to prvi put na EP!

Košarkaška reprezentacija Srbije igra meč poslednjeg kola u grupi E prtotiv Francuske. Trikolore nismo pobedili čak 14 godina.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter