0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Nezaustavljivi Hrvati, Italijani u problemu (VIDEO)

Objavljeno: 14.09.13 u 16:17
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaška reprezentacija Hrvatske nanizala je i šestu pobedu na Eurobasketu u Sloveniji pošto je u meču 2. kola grupe F savladala selekciju Italije sa 76:68 (8:17, 23:19, 26:9, 19:21).

„Azuri“ su nešto bolje otvorili utakmicu i nakon prvog perioda su imali osetnu prednost, a kada su u drugom došli do +13 (26:13) činilo se da će biti bliži pobedi. Međutim, pronašli su Hrvati rešenje za u tom trenutku razigrane protivnike pa su najpre do poluvremena uspeli da smanje zaostatak, da bi u trećoj četvrtini potpuno razbili Italijane i na taj način rešili meč. Sve što su je uspela da uradi ekipa Simonea Pjaniđanija je da priđu na četiri poena zaostatka na dva minuta pre kraja meča (70:66).

Bojan Bogdanović sa 18 postignutih poena bio je najefikasniji u pobedničkom timu, a odličnu podršku je imao od strane Ukića koji je dodao 13 odnosno Drejpera i Simona sa po 12. Na drugoj strani jedini koji je bio raspoložen u napadu bio je Datome koji je uz 24 poena imao i sedam skokova.

Nakon ove utakmice Hrvati imaju sedam bodova odnosno tri pobede i jedan poraz, dok su Italijani u problemu ne samo zbog toga što su na šest bodova zbog dve pobede i dva poraza već i zbog toga što u spolednjem kolu igraju protiv Španaca kojima će takođe biti potreban trijumf.

U preostala dva današnja meča u grupi F od 17.45 časova igraju Španija i Finska, a od 21 Slovenija i Grčka.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter