0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Hrvati ‘odučili’ Fince od košarke (VIDEO)

Objavljeno: 12.09.13 u 16:05
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U prvom meču 1. kola novoformirane grupe F na Eurobasketu u Sloveniji reprezentacija Hrvatske ubedljivo je savladala  Finsku sa 88:63 (17:11, 22:9, 24:18, 25:25) i nalazi se na dobrom putu ka četvrfinalu, dok će Skandinavci svoju priliku morati da potraže u duelima sa Španijom i domaćom selekcijom u kojima su im šanse minimalne i teško da će doći do eliminacione faze takmičenja.

Hrvati su od samog starta meča preuzeli sve konce igre u svoje ruke i kako je vreme odmicalo tako je njihova prednost rasla. Bilo je osetno da u timu Finske nema povređenog Hano Motole koji se neće vraćati u tim, a na sve to se nadovezala i očajna partija najboljeg strelca Koponena koji nije imao nijedan poen u prvom poluvremenu.

Ekipa Jasmina Repeše je dominirala u svim segmentima igre od odbrane, preko skoka, do odličnog procenta šuta i igre u tranziciji. Zanimljivo je da su „vaterni“ nakon ubedljivog poraza od Španije u prvom kolu vezali pet trijumfa što se desilo prvi put još od 1995. godine.

Damjan Rudež sa 17 i Bojan Bogdanović sa 15 poena bili su najefikasniji u hrvatskom timu, a dvocifren je bio i Ante Tomić koji je uz 11 poena imao i sedam skokova. Na drugoj strani Haf je postigao 10, a Koivisto, Raniko i Koti su dali po osam poena, a ono što je kuriozitet ovog meča je da su se svi igrači koji su se našli u protokolu upisali u listu strelaca.

U preostale dve utakmice 1. kola grupe F od 17.45 časova igraju Grčka i Španija, a od 21.00 Slovenija i Italija.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter