0
Fudbal

Tole odlazi, ali ima velike planove – Miha ostaje, vraća se Ljajić

Objavljeno: 11.09.13 u 14:59

tole

Predsednik FSS ni sam ne zna šta hoće, jer u poslednje vreme daje prilično kontradiktorne izjave. Kad reprezentacija gubi predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić ili kritikuje ili ga nema nigde, a kada se pobedi, makar to bila i limitirana ekipa Velsa onda počinju hvalospevi.

O Savezu, selektoru, igračima…

Tako je i ovoga puta. Tole je u intervjuu za sajt Sportske.net istakao kako će se u reprezentaciju vratiti Adem Ljajić, kako ekipa ima budućnost, kako Miha ostaje dugo, ali da ne zna da li će ostati… Konfuzno malo jeste, ali takav je i Tole.

„Greje me rezultat iz Kardifa. Čak mi je i vrućina posle ova tri gola.

Ovaj tim raste iz meča u meč. Stalno nas prozivaju zbog tog 41. mesta na FIFA rang listi. Evo, sada imamo šansu da znatno popravimo plasman. Verovatno će bod protiv osme selekcije na svetu, zatim ova pobeda i eventualni pozitivni rezultati protiv Makedonije i Japana u oktobru uticati na veliki skok, možda i među prvih 20“, rekao je Tole, a na pitanje o statusu selektora Siniše Mihajlovića je rekao:

„Mislim da če te dugo čekati na novog selektora Znate šta? Pita se tu i Mihajlović. Verovatno je i njemu dosadilo da sluša stalne kritike javnosti, i kad je dobro i kad je loše. Možda dobije neku ponudu koja se ne odbija.

On je dobar trener i verovatno je veliki broj klubova koji ga žele na svojoj klupi. Sigurno je da ćemo sesti posle meča sa Japanom i razgovarati o svemu.

Raduje me pozitivna slika viđena u Beogradu protiv Hrvatske. I u organizacionom i u rezultatskom smislu. Dobili smo sjajne pohvale od ljudi iz FIFA. Iskoristili smo dobro raspoloženje u ekipi i zabeležili još jednu ubedljivu pobedu protiv Velsa.

Ne treba potcenjivati ekipu koja je namučila Hrvatsku i u kojoj igra najskuplji fudbaler na svetu. Ova ekipa dobija fizionomiju. Uveren sam da će u Jagodini protiv Makedonije biti još bolje. Opet će Matić biti sa nama, a očekujem da budemo još kompletniji sa nekim igračima koji do sada nisu bili u kombinaciji. Neću o imenima, da vama novinarima ne bih raspalio maštu, ali ok mislim na Ljajića.

Voleo bih da se i ta situacije reši na način kako je to selektor uradio sa Matićem. Zamislite koliko ćemo biti jači sa Matićem, Ljajićem i oporavljenim Markovićem za koga se u Kardifu videlo da igra sa pola snage i da izbegava duele“, rekao je Tole.

Karadžić je još pričao o tome kako je za privatizaciju, kako su Sep Blater i Mišel Platini super, o kandidaturi za EP 2020. godine, ali ovo je suština.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter