in , ,

Ivković: Uticaj menadžera donosi nedisciplinu (VIDEO)

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Belgiju i došla nadomak četvrtfinala Evropskog prvenstva, međutim selektor Dušan Ivković nije imao preterano razloga za zadovoljstvo.

Utakmica je bila tvrda, teška. Zona belgijskog tima od starta nas nije iznenadila jer su slično igrali sa Francuzima. Tome je razlog što im je klupa kraća. Nema prostora za kritike, posle važne pobede. Naš tim jeste mlad, ali moramo da igramo sa mnogo više koncentracije i u napadu i u odbrani. Defanziva jedan na jedan je bila ispod nivoa ovog šampionata. Seriju ishitreniih šuteva ne može ovaj tim da izdrži. Takvu nedisciplinu u igri moramo da sprečimo. Rastemo, učimo, a ja kao trener moram da ih učim kako da pobeđuju – rekao je ne mnogo zadovoljan selektor Srbije Dušan Ivković.

Nakon toga je Ivković objasnio i kako do nediscipline dolazi.

„Uticaj menadžera na mlade igrače je ogroman. Oni među sobom, pod uticajem tih menadžera, pričaju priče tipa: „ko si ti kad nisi šutnuo bar devet, deset puta. Smešan si“ i onda dođe do ovoga da nemaju kontrolu na terenu nego šutnu kad god im padne na pamet. Protiv Belgije uglavnom bez rezona. Porazgovaraće kapiten Krstić sa njima na tu temu.“ zaključio je Ivković.

hotsport.rs

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Kinsi: Želeo sam da dođem u Partizan (VIDEO)

Huseinov u Užicu