1
Košarka

FOTO: STARSPORT

Makedonci naneli Srbiji prvi poraz (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 06.09.13 u 23:10
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Srbije doživeli su prvi poraz na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Naše košarkaše je savladala Makedonija sa 89:75 (29:17, 19:15, 22:13, 19:30).

Od samog početka meča Makedonci su znali šta hoće i kako doći do toga. Naša ekipa je delovala mnogo loše u odbrani u odnosu na mečeve na početku šampionata. Makedonci su to iskoristili i vrlo brzo stekli dvocifrenu prednost.

Tu prednost su konstantno povećavali, pa su došli do ubedljivih plus 25. U poslednjoj deonici naš tim je pokušao da preokrene rezultat, ali nije ostalo mnogo vremena, pa su prvi put pognute glave napustili parket u Jesenicama.

Srbiju je predvodio Danilo Anđušić sa 19 poena. Nemanja Bjelica je ubacio 13 poena uz 8 skokova, a Nenad Krstić je zabeležio 9 poena i 11 skokova. Nezaustavljiv je bio Bo Mekejleb koji je za Makedoniju postigao 27 poena. Pero Antić je gospodario reketom sa 16 poena i 14 skokova.

Sledi dan pauze, pošto se igraju mečevi C i D grupe, a u nedelju 8. septembra Srbija će od 17.45 časova odmeriti snage sa Letonijom, a Makedonija će od 14.30 časova igrati protiv Bosne i Hercegovine.

3. kolo

B grupa (Jesenice)
Crna Gora – BIH 70:76 (17:13, 20:21, 22:15, 11:26)
Letonija – Litvanija 59:67 (17:22, 14:17, 14:13, 14:15)
Srbija – BJR Makedonija 89:75 (29:17, 19:15, 22:13, 19:30)

Tabela: Srbija 2/1, Litvanija 2/1, Letonija 2/1, Bosna i Hercegovina 1/2, Crna Gora 1/2, BJR Makedonija 1/2

hotsport.rs

4/4 – Konačno su naši košarkaši zaigrali bolje i odlučnije. Spustili su visoku prednost Makedonaca preko Markovića, Bjelica i Nedovića, ali nije bilo puno vremena da se stigna ogroman rezultatski zaostatak. Makedonci rutinski privode kraju i dolaze do pobede.

3/4 – Nastavlja se agonija srpske reprezentacije. Ništa našim košarkašima ne polazi za rukom. Makedonci preko fenomenalnog Mekejleba i Antića dolaze i do plus 20. Velika prednost Makedonaca pred početak poslednje deonice.

Poluvreme: Srbija nije uspela da zaustavi Makedoniju koja je bila raspoložena u šutu za tri poena. Naša ekipa je sa druge strane pogodila samo jednu trojku iz 12 pokušaja. Odbrana nam nije funkcionisala na onom nivou na kom je bila u prvim mečevima što su Makedonci iskoristili na najbolji način i preko Mekjleba i Ilijevskog došli do 16 poena prednosti na poluvremenu.

2/4 – Srbija u drugoj četvrtini nije ličila na ekipu. Igrači su ishitreno šutirali, a Makedonci su koristili svaku otvorenu priliku za tri poena. Bez većih problema Makedonija je sačuvala svoju prednost do odlaska na odmor.

1/4 – Naši košarkaši loše su startovali na ovom meču. Makedonci su stekli blagu prednost koju su potom postepeno povećavali. Izabranici Dude Ivkovića nisu u uvodnim minutima igrali u odbrani kao u prethodna dva. Ilijevski je to iskoristio i sa dve trojke na kraju prve četvrtine doneo dvocifrenu prednost svom timu.

Duda Ivković je odlučio da meč počnu: Bogdanović, Bjelica, Narković, Kalinić, Krstić, dok će startnu petorku Makedonije činiti: Mekejleb, V. Stojanovski, D. Stojanovski, Antić, Samardžiski.

Košarkaška reprezentacija Srbije igra u 3. kolu Evropskog prvenstva u Sloveniji protiv selekcije Makedonije koja je u prva dva meča upisala oba poraza, od Crne Gore i Litvanije.

Makedonci su kao i na prethodnom šampionatu na kojem su osvojili četvrto mesto pokazali da su vrlo nezgodan protivnik svakoj reprezentaciji pa samim tim ni izabranicima Dušana Ivkovića neće biti lako da dođe do treće pobede. Ukoliko „orlovi“ i danas trijumfuju gotovo sigurno će biti učesnici druge faze takmičenja.

Reprezentacija Srbije je u prva dva kola zabeležila dva trijumfa. Prvo je pala selekcija Litvanije, a potom i Bosne i Hercegovine.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter