0
Domaći fudbal

Foto: STARSPORT

Martinović: Na Tari smo dobili potreban mir (VIDEO)

Objavljeno: 06.09.13 u 14:22
Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Žestok ritam a osmesi na licima fudbalera Crvene zvezde. Nešto tu nije u redu jer obično se sportisti žale kad trener nametne dril. Ipak, crveno-beli kao da su svesni da su im ovakvi treninzi neophodni. Slaviša Stojanović ni malo ne zanemaruje loptu tokom priprema na Tari, ali intenzitet rada je snažan pa igrači jedva čekaju pauzu.

U petak prepodne su imali i mnogo prostora za igru između sebe, na polovini terena, sa zahtevom da pre gola svi članovi jednog tima pređu na polovinu protivničkog. Stojanović je ekipu podelio na crvene (Mladenović, Omega, Krneta, Đuričković, Ahčin, Nenadić, Savićević, Gogić, Onjilo i Đorđević) i žute (Lazić, Mijailović, Martinović, Mirić, Milijaš, Ninković, Arauho, Mihajlović, Mrđa i Dauda). Brojalo se, pa su žuti na kraju slavili sa 4:3, mada opklade nije bilo samim tim ni nošenja ili sklekova. Ali, zato jeste mnogo žestokih startova, borbi za loptu ali i dobrih poteza Ninkovića, Milijaša, Đuričkovića, Daude i ostalih.

„Mislim da su treninzi više nego zanimljivi i dobri. Prosto i ne osetimo koliko je jak intenzitet rada jer je sve spakovano u vežbe sa loptom i insistiranje na agresivnosti. Mislim da nam je potreban mir i žestok rad, a to smo ovde dobili. Lično sam prezadovoljan uslovima i činjenicom da smo došli ovde. Šteta je što i duže ne ostanemo“ – kaže najiskusniji štoper Crvene zvezde Novak Martinović.

Martinović je pauzirao protiv Radničkog iz Kragujevca zbog povrede skočnog zgloba, ali ističe da će za Donji Srem biti spreman.

„Imao sam jaku distorziju ali sada je uglavnom sve u redu. Osećam bol ali mi makar ne smeta da dobro treniram, što je najvažnije. Biću spreman za subotu, 14. septembar i duel sa Sremcima.“

Martinović očekuje punu Marakanu jer će to biti prva utakmica crveno-belih u mesecu kad najveći srpski stadion slavi 50 godina postojanja.

„Marakana je uvek puna, tu dileme nema. Samo da mi budemo na nivou koji naši navijači zaslužuju.“

Crvena zvezda je u usponu forme, Martinović je u to siguran, ali kad razmišlja o njenom vrhuncu nema dilemu.

„Neka to bude za „večiti derbi“, u novembru. Neka nam tada bude vrhunac forme i da pobedom overimo prvo mesto na tabeli i lidersku ulogu u ovom šampionatu. Činjenica je da podižemo formu iz meča u meč i to je dobro, ali oscilacije moraju da budu minimalne tokom meča“ – kaže Martinović.

hotsport.rs/crvenazvezdafk.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter