0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Stojanović: Prioritet je podizanje fizičke spremnosti

Objavljeno: 04.09.13 u 16:47
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde odradili su u sredu 4. septembra redovan trening, a u popodnevnim satima otputovali su put Tare, gde će se do subote 8. septembra pripremati za nastavak prvenstva. Šef stručnog štaba crveno-belih Slaviša Stojanović, na mini pripreme je poveo 23 fudbalera, što je i optimalan broj za kvalitetan rad. Stojanović je istakao da će akcenat na ovim mini pripremama biti na fizičkoj spremi.

„Najbitnije je da fizičku pripremljenost podignemo na viši nivo. Razmišljali smo i o eventualnom odigravanju neke pripremne utakmice, međutim fizička priprema je prioritet. Ono što nam predstavlja mali hendikep je to što nećemo imati sve igrače zbog reprezentativnih obaveza, pa će za jedni proći ovaj mini ciklus priprema dok drugi neće, ali to je situacija u kojoj smo se našli“ – kaže Slaviša Stojanović.

Zvezdin trener je svestan segmenata u igri na kojima je potrebno raditi.

„Želim da Zvezda igra konstantno. Nismo pokazivali konstantnost tokom svih 90 minuta jedne utakmice, ali kada se uzme u obzir kako se sklapao tim i da je za svaku stvar potrebno vreme, onda moramo da budemo strpljivi. Znam da u ovom trenutku strpljivost ima veoma nisku granicu, nema prostora da relativno mirno neke momente podignemo na viši nivo, ali mi ćemo svakako dati sve od sebe. Ima puno prostora za napredak, za dorađivanje stvari, puno je segmenata koji treba podići na viši nivo – transformacija iz faze odbrane u fazu napada, prekidi u oba smera i broj oduzetih lopti su samo neke od stvari o kojima razmišljam.Sada kada je kompletiran igrački kadar, možemo da težimo automatizmima. Ranije je to bilo nemoguće jer se igrački kadar menjao iz dana u dan, i nikad se nije znalo sa sigurnošću ko će doći, a ko napustiti ekipu.“

Zvezda trenutno ima veliki broj fudbalera, ali nisu svi u prvom planu.

„Za sada su svi tu, nije bilo novih pozajmica. Oni koji nisu licencirani za prvenstvo, malo su udaljeniji od tima. Kako ćemo to rešiti, videćemo u narednih par dana. Velika je šteta za neke mlade igrače, želeo sam da svako od njih dobije priliku da odigra nešto do zime, ali nažalost neke stvari ne zavise od trenera“ – rekao je Stojanović i istakao da nije nezadovoljan odrađenim u prelaznom roku:

„Ja shvatam da su u prelaznom roku uvek jedno želje, drugo kapaciteti, a treće realne mogućnosti. Uvek to uzimam u obzir, i ne želim da gledam nazad. Ovo je ono što imamo, i s tim treba da radimo i da napravimo rezultat.“

U dosadašnjem delu šampionata, nekoliko ekipa je iskočilo u prvi plan, što je podatak koji raduje Stojanovića.

„Svaka ekipa u prvenstvu je nezgodna, i na svakoj utakmici mora da se da maksimum. Mnogo je bolje od onoga što sam očekivao prilikom dolaska, tu ne mislim samo na par ekipa iz vrha, već i na druge timove. Pozitivno sam iznenađen, i raduje me što na svakoj utakmici mora da se da maksimum kako bi se upisali bodovi“ – podvukao je Stojanović, koji je svestan pritiska i želje navijača da se osvoji titula:

„Pritisak sa jedne strane otežava, ali ipak mi je drago da sam deo ove priče i ove atmosfere. Svaki navijač svim srcem, i sa mnogo emocija priželjkuje taj trenutak kada će Zvezda ponovo biti šampion, i kako god da okrenem, dobro je da imamo armiju navijača sa takvom željom, koja nas podržava na utakmicama“ – zaključio je Stojanović.

hotsport.rs/crvenazvezdafk

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter