0
Fudbal

Perišić posebno inspirisan protiv Srba

Objavljeno: 04.09.13 u 15:03

Italy v Croatia - Group C: UEFA EURO 2012

Poslednjih meseci reprezentativac Hrvatske Ivan Perišić češće je bio na medicinskim pregledima nego na treninzima Volfzburga pa je veliko pitanje da li će mu selektor Igor Štimac pružiti poverenje na utakmici protiv Srbije, koja je na programu u petak od 20.45 časova.

„Istina je da je iza mene težak period. Zbog povreda nisam igrao gotovo 3-4 meseca. Sada situacija ide u dobrom smeru. Prošao sam pripreme i spreman sam za utakmicu sa Srbijom – tvrdi 24-godišnji Splićanin.

Igrajući za mladu reprezentaciju Hrvatske, u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope, Perišić je u Kragujevcu s dva gola bio autor pobede nad Srbijom. Može li to da ponovi i u seniorskoj konkurenciji?

„Ne samo protiv mlade reprezentacije Srbije… Bio sam strelac i protiv Partizana. Valjda sam posebno inspirisan kada igram protiv srpskih ekipa. Nadam se da ću dobru tradiciju da nastavim i u petak na Marakani“ – optimista je Perišić.

U dvadeset nastupa za hrvatsku A reprezentaciju, Perišić je postigao jedan pogodak, protiv Belgije u Briselu, na startu ovih kvalifikacija (1:1). Za razliku od većine hrvatskih reprezentativaca Ivan Perišić ima iskustvo igranja na srpskim stadionima, ali ne i  na Marakani.

„Verovatno će stadion biti pun. To podrazumeva dobru atmosferu. Hrvatsku reprezentaciju Marakana sigurno neće impresionirati. Niti nas povici s tribinama mogu sputati u igri. Nećemo se uplašiti. A odigramo li kao u prvom poluvremenu zagrebačke utakmice ne moramo da se bojimo za rezultat. Verujem da možemo da ostvarimo cilj odnosno da ćemo odneti s Marakane sva tri boda“ – priželjkuje Perišić.

hotsport.rs/slobodnadalmacija

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter