0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

‘Orlovi’: I nama je ovaj meč važan koliko i Hrvatima (VIDEO)

Objavljeno: 04.09.13 u 13:32
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Srpski fudbalski reprezentativci Matija Nastasić i Filip Đuričić poručili su danas da je utakmica sa Hrvatskom prava prilika da sadašnja generacija dokaže koliko vredi i vrati poverenje svih ljubitelja fudbala.

„Ne slažem se da njima ova utakmica znači više, ovo nam se možda dešava jednom u karijeri, imamo ogroman motiv da ostvarimo dobar rezultat i pokažemo koliko vredimo. Mi u svaku utakmicu ulazimo maksimalno skoncentrisani, isto tako i ovu sa Hrvatima. Šanse nam nisu velike, imamo devet bodova manje od njih, ali ulazimo sa željom da odigramo maksimalno i pobedimo“ – rekao je Nastasić na konferenciji za medije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Đuričić je pozvao navijače da podrže tim od prvog minuta, jer je meč sa Hrvatima ipak više od fudbala.

„Apelujem na navijače da nas podrže i da veruju u nas. Podrška nam je potrebna, ova utakmica je više od fudbala, moramo da pokažemo da smo ujedinjeni i da smo prava fudbalska zemlja i pobedimo. Ako budu nezadovoljni, neka to pokažu na kraju ili dan-dva posle“ –  istakao je on.

Nastasić je dodao da se potpuno oporavio od povrede i da je spreman za utakmicu, koju kako je naveo, nikako nije želeo da propusti.

„Hrvatska ima izuzetnu reprezentaciju, možda u ovom trenutku nisu u najboljoj formi, ali pogled na tebelu kaže da moramo da ih respektujemo. Ipak, mi verujemo u sebe i maksimalmno spremno ulazimo u meč. Ne bih se složio da su u krizi, očekujem ih u pravom izdanju. Svi hrvatski napadači su sjajni, igraju u vrhunskim klubovima i nikog ne bih izdvajao, od svih preti opasnost“ – istakao je defanzivac Mančester Sitija.

I on je izrazio nadu da će stadion Crvene zvezde biti pun.

„Očekujem pun stadion i da ćemo imati sjajnu podršku, ovakve utakmice se ne igraju svaki dan. Ovo je trenutak kad treba da budemo složni, da mi na terenu i navijači na tribinama odradimo dobar posao i zajedno se radujemo“ – zaključio je Nastasić.

Fudbalski reprezentativac Srbije Luka Milivojević rekao je danas da kvalifikaciona utakmica sa Hrvatskom nije običan meč i da se nada velikoj podršci publike.

„Srećan sam što se vraćam na Marakanu, ubeđen sam da ćemo imati ogromnu podršku navijača, za naš narod ova utakmica nije obična. Poslednja dva – tri meča odigrali smo dobro, imamo šanse, ali ne možemo da damo gol. Nadam se da ćemo u ovoj utakmici, uz dobru igru postizati i golove. Ubeđen sam da će nam se kad-tad vratiti i ja bih najviše voleo da to bude na Marakani protiv Hrvatske“, rekao je Milivojević novinarima u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Fudbaler Anderlehta rekao je da su ga Belgijanci zamolili da Srbija pobedi Hrvatsku, kako bi njihova reprezentacija izborila plasman na SP.

„Ne postoji mogućnost da pustimo bilo koju reprezentaciju, a pogotovo ne Hrvatsku. Bilo bi im drago da mi pobedimo, jer bi im to olakšalo put, ali mi gledamo sebe, idemo da pobedimo“ –  poručio je Milivojević.

On je kao glavni adut protivnika naveo igru u napadu.

„Prednost Hrvatske je u špicu, imaju dosta dobrih igrača, ali i mi imamo fenomenalnu odbranu, mislim da je naša odbrabna mnogo bolja od Hrvatske, iako statistički to nije tako, ali mislim da ćemo to pokazati u petak“ – rekao je bivši fudbaler Zvezde.

Reprezentativac Radosav Petrović istakao je da je Srbija na pravom putu i da se meč protiv Hrvatske ne razlikuje previše u odnosu na prethodne utakmice.

„U derbijima je želja za pobedom uvek veća, a mi imamo dodatni motiv posle onog poraza u Zagrebu da obradujemo i nas i naciju. Gledajući kako se kod njih govori i piše, spušta se tenzija, sve je u prijateljskom tonu, i ne treba da bude drugačije. Mi više od svega u ovom trenutku želimo pobedu“ –  rekao je Petrović.

Utakmica između Srbije i Hrvatske igra se u petak od 20.45 sati.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter