0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Košarkaši otputovali u Sloveniju (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 02.09.13 u 11:24
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je danas u Sloveniju gde će od 4. do 22. septembra učestvovati na Evropskom prvenstvu.

Selektor Dušan Ivković se od samog starta suočio sa velikim problemima odnosno otkazima velikog broja reprezentativaca kako zbog povreda tako i iz ličnih razloga. Na sve to nadovezale su se i povrede Miloša Teodosića i Vladimira Lučića koje je selektor čekao do poslednjeg dana, ali se na kraju ispostavilo da ni njih dvojica ne mogu da budu deo tima.

Zbog svega toga na predstojećem takmičenju će za Srbiju igrati čak devet košarkaša koji nikada nisu nastupali na nekom tako velikom takmičenju odnosno samo kapiten Nenad Krstić, Nemanja Bjelica i Stefan Marković imaju iskustvo igranja na Evropskim prvenstvima, a pored njih u timu su još  Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Danilo Anđušić, Nemanja Krstić, Nikola Kalinić, Raško Katić, Vladimir Štimac i Đorđe Gagić.

U pripremnom peridu naš tim je odigrao iznenađujuće dobro pošto je na 11 utakmica zabeležio osam pobeda, a kao ejdini kiks mogli bi da nazovemo poraz od Gruzije na turniru u Francuskoj gde smo poraženi i od domaće selekcije, dok smo treći meč izgubili od Slovenaca na turniru u Celju.

Očekivanja pred početak takmičenja za zvanični sajt Košarkaškog saveza izneo je selektor Ivković.

„Litvanija odskače po iskustvu i kvalitetu. Sigurno je da su kandidati za medalju, plasman u finale. Imaju veoma jaku prednju liniju sa tri NBA igrača. Međutim, na bekovskim pozicijama nisu na nivou kao neke njihove selekcije ranijih godina. Pokušaćemo da u duelu sa njima što više rotiramo, kako bi što spremniji dočekali sledeća dva meča protiv Bosne i Hercegovine i Makedonije, koja će možda biti ključna u borbi za plasman u drugu fazu šampionata. Ovo je turnirski sistem takmičenja, moramo razmišljati od utakmice do utakmice, najmlađi smo tim na šampionatu, sa najviše debitanata. Optimista sam, verujem da ćemo igrati modernu, savremenu košarku“ – zaključio je Dušan Ivković, selektor reprezentacije Srbije.

Srbija će na predstojećem Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa selekcijama Letonije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Litvanije protiv koje će odigrati prvi meč, u sredu, 4. septembra sa početkom u 21 čas.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter