0
Fudbal

Hrvati se ne boje gostovanja u Beogradu

Objavljeno: 02.09.13 u 12:52

eduardo-da-silva

Hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva često je bio koban po naše klubove, ali i mladu selekciju, pošto je u četiri duela sa srpskim timovima postigao isto toliko pogodaka. Naturalizovani Brazilac očekuje da će dobiti priliku na utakmici protiv „orlova“ koja je zakazana za petak, 6. septembar, i biće odigrana na našem najvećem stadionu – Marakani.

„Ta utakmica neće ništa odlučivati kada je u pitanju plasman na Svetsko prvenstvo. Ne kažem da ćemo u Srbiji pobediti, čak neću da kažem ni da idemo po trijumf po svaku cijenu. Ne, ključna stvar koju ćemo pokušati da uradimo na stadionu Crvene zvezde je da zadovoljimo navijače igrom. Nakon Škotske te kasnijih prijateljskih dvoboja sa Portugalijom i Lihtenštajnom stvoren je negativan utisak. Zadatak nam je da odbacimo te kritike da Hrvatska više ne igra kao pre, da to što pružamo ne valja. Idealna je prilika upravo protiv Srbije. Želimo da dokažemo da ova reprezentacija itekako može da pruža vrhunske partije, a u najboljoj smo formi tradicionalno u septembru i oktobru“ – rekao je Eduardo.

Brazilac tvrdi da Hrvati neće podleći pritisku u Beogradu i da nema straha.

„Kakav strah? Pa šta ćemo da radimo u Beogradu, igraćemo fudbal ili nešto drugo? Imamo mogućnost da pobedimo i idemo da to uradimo, a posle ćemo da pričamo kako je bilo. Naravno, to što će se događati tokom utakmice, ne znam, i to ne zato što igraju Hrvatska i Srbija nego teško je predvideti šta će doneti bilo koji meč. Čitam da se spominje po medijima da će biti ovako ili onako, ali ponavljam, gostovanje u Beogradu vidim kao normalnu utakmicu u kojoj se dva tima bore za tri boda. Kao i protiv Škotske, na primer.

hotsport.rs/jutarnji list

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter