0
Evropske lige

Marković doneo bod Benfiki u lisabonskom derbiju (VIDEO)

Objavljeno: 31.08.13 u 23:09

markovic-sporting-benfika copy

U velikom lisabonskom derbiju Sporting i Benfika su u meču 3. kola šampionata Portugalije podelili bodove odigravši 1:1 (1:0), a junak gostujućeg tima ponovo je bio Lazar Marković koji je postigao izjednačujući gol.

Ponovo je Žorž Žesuš samo Nemanju Matića od srpskih igrača uvrsio u prvi tim Benfike i ponovo se to pokazalo kao loš potez jer „orlovi“ igraju dobro tek kada se na terenu nađe više od jednog igrača sa ovih prostora (na klupi su bili Lazar Marković, Filip Đuričić i Miralem Sulejmani).

Najbolji dokaz za to je prvo poluvreme u kojem je Sporting dominirao i došao je u vođstvo preko Montera u 10. minutu. Zatim su usledili veliki problemi sa povredama u gostujućem timu zbog kojih je Žesuš izvršio sve tri prinudne izmene krajem prvog i početkom drugog poluvremena. Jedna od tih izmena bio je i Lazar Marković koji je u 45. minutu zamenio Salvija.

Upravo je Marković pokrenuo Benfiku u drugom delu igre, a pre izjednačujućeg gola u 65. minutu imao je još jednu situaciju jedan na jedan sa golmanom Patrisijom, ali tada nije imao uspeha. Svakako bi trebalo napomenuti da je obe prilike bivši igrač Partizan sam sebi stvorio solo prodorima.

Sporting posle tri kola ima sedam bodova, dok je Benfika ovim remijem došla do četvrtog poena.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter