0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Mile Jovičić: Tražio sam Đurićevu ostavku

Objavljeno: 28.08.13 u 14:20
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Prilikom prodaje Aleksandara Mitrovića došlo je do razmimoilaženja u stavovima najužeg rukovodstva Fudbalskog kluba Partizan i tada je potpredsednik Mile Jovičić podneo ostavku, koja novodno nije uzeta u razmatranje.

Jovičić se od tog trenutka nije oglašavao po tom pitanju, ali je sada neposredno pred put sa ekipom crno – belih u Švajcarsku potvrdio je podeno sitavku na fudnkciju, ali i da je tom prilikom zatražio da iz kluba ode predsednik Dragan Đurić.

„Ostavku sam podneo na funkciju potpredsednika Partizana jer sam nezadovljan radom predsednika Dragana Đurića, a njemu sam predložio da podnese ostavku. To sam rekao na sekretarijatu kluba, a onda ponovio i napomenutom Upravnom odboru.

Ne slažem se s prodajom Aleksandra Mitrovića i rekao sam da predsednik i svaki član  UO treba da daju svoj novac, a ne da se prodaje Mitrović koji treba da igra još godinu dana kod nas.

S predsednikom Đurićem nemam nikakav problem, evo sad baš pre leta idemo da popijemo kafu, ali isto tako nemam problem da kažem ono što mislim.

Nezadovoljan sam i time što nikoga od nas nije obavestio da je išao da pregovara o prodaji Mitrovića, a za to nema ovlašćenje i što kao potpredsednik kluba nisam znao za sastanak u Vladi, a Zvezdu su zastupali Džajić, Čović, Škundrić, a nas Duško Vujošević. To su uglavnom razlozi mog odlaska iz kluba.

Tražio sam da Đurić podnese ostavku, a da na njegovo mesto dođe Branko Ružić. Na konstataciju da on to ne može po pravilima UEFA jer je političar, rekao sam „Dobro, može kao da bude „neki Žika“ u tom prelaznom periodu.“

Podneo sam ostavku na metso potpredesednika koja nije razmatrana ali neće ni biti povučena. Ali sam i dalje član UO kluba, gde sam ostao kako bih mogao da branim svoje stavove, za koje smatam da su dobri.“ kazao je Jovičić.

Na pitanje ako nije potrpedesednik nego običan član UO koji je onda kriterijum da on ide na putovanje kad se već štedi Jovičić je rekao – nema kriterijuma može da ide ko hoće.

On nije hteo da špekuliše o eventualnoj Đurićevoj ostavci.

„Ne znam da li će Đurić podneti ostavku to morate njega da pitate, a ne znam ni da li u klubu postoji nezadovoljsvo njegovim radim i da li će se tražiti vandredna Skupština. Samo znam da sma ja nezadovoljan i to sam rekao.“

Na pitanje da li bi po odlasku iz Saveza Tomislav Karadžić mogao da se vrati u Humsku, Jovičić konstatuje.

„Ne mislim da bi Karadžić mogao da se vrati u Partizan, jer bi to bilo ispod njegovoh nivoa, a smatram da je on najbolji sportski radnik i da mu je mesto tamo gde jeste.“

Što se tiče neostvarenog transfera Marka Petkovića, crno – beli će štititi svoja  prava.

„Ne mislim da je Partizan degradiran time što je Marko Petković pristao da dođe kod nas, pa onda odustao. Mi smo pokrenuli postupak i tražićenmo svoja prava.“

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter