0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Red rada, red šale na Zlatiboru (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 23.08.13 u 14:48
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde naporno se pripremaju za novu sezonu u kojoj ih očekuju veliki izazovi na čak četiri fronta, a pre svega u Evroligi. Pod dirigentskom palicom trenera Dejana Radonjića crveno-beli su dobro oznojili svoje dresove, uključujući i novopridošle Amerikance Dženkinsa i Šilba.

Amerikanci su odradili tek dva treninga, ali je to bilo dovoljno Borisu Savoviću da Dženkinsu dodeli novi nadimak – Đenka, po čuvenom junaku kultnog filma “Maratonci trče počasni krug“, a inspirisan njegovim prezimenom.  Sada već popularni Đenka deli sobu sa Markom Simonovićem koji ima samo reči hvale za, kako kaže, “skromnog dečka iz Njujorka“:

„Evo koliko ga poznajem dan, dva čini mi se da je stvarno sjajan momak. Malo mu je teško da se prilagodi jer je prvi put izašao iz Amerike. Siguran sam da će brzo da se uklopi“ – rekao je popularni Simon.

Nakon što je Dženkins ubacio i svoj poslednji šut za kraj treninga, brzo je došao ka novinarima pokazujući, osim skromnosti, i veliku dozu profesionalizma:

„Da, tačno je da imam novi nadimak. To je lik iz srpskog filma, zove se Đenka. Moje prezime je Dženkins, pa su to saigrači povezali i ja sam sada Đenka“ – kroz osmeh je pričao američki plejmejker. Dženkins je ubrzo potrčao ka Nelsonu u želji “da uzme izjavu“ sa novim mikrofonom-metlom, izmamivši osmeh i DeMarkusu i novinaru koji je već bio u razgovoru sa njim.

A kada nisu na parketu, crveno-beli prekraćuju vreme na razne načine. Ipak, najčešći vid zabave među prvotimcima Zvezde su video igre. DeMarkus Nelson igra isključivo Kol of djuti, Cvetković i Tejić vode bitku na travnatom terenu igrajući popularnu igru PES, dok se pravi rat van parketa vodi u sobi koju dele Branko Lazić i Boris Savović kojima je Vorld of tenks glavna zanimacija u trenucima odmora.

Treninzima prvog tima na Zlatiboru priključeni su i čak sedmorica mladih igrača. Tejić i Rebić su bili malo pošteđeni pošto su u prethodnim danima imali manje probleme sa povredom. Mladom centru, Ristiću, zapalo je kao jednom od najmlađih da sklanja opremu sa parketa. On je to bez pogovora i učinio, pre nego što je otišao na zasluženi odmor, kao i ostatak ekipe.

hotsport.rs/kkcrvenazvezda.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter