0
Evrokupovi

Nikolić: Hrabrošću i drskošću da zaslužimo sreću (VIDEO)

Objavljeno: 21.08.13 u 14:42

marko-nikolic-kzs-vojvodina

Sezona Fudbalskog kluba Vojvodina staće u samo dve utakmice. Duel Vojvodine i moldavskog  Šerifa za ulazak u grupnu fazu takmičenja za UEFA Ligu Evrope za Novosađane znači mnogo u svakom smislu. Velika prilika za afirmaciju kluba, igrača, finansijsku dobit…

U predvečerje prvog poluvremena, kako to voli da kaže Marko Nikolić, strateg „lala“ je rekao:

„Dosta se već dugo priča o ovoj utakmica, a sada je konačno došao red da nam to bude i tema. Ovo je susret od najveće moguće važnosti za klub, tu nema nikakve dileme. Nema ni jednog jedinog razloga, a to sam preneo i igračima, da svi zajedno nismo u stanju da jedva čekamo ovaj duel. Posle dugo godina Vojvodina se nalazi ovako daleko u Evropi i ima priliku da obezbedi istorijski plasman u ligaški deo takmičenja. Kada smo već došli na samo korak od toga, niko od nas nema prava da ne bude na svom maksimumu, da uživa u ovom trenutku, da zadrži jedan nivo samopouzdanja i podigne ga za stepenicu više nego što je bio do sada.

Moramo da prepoznamo trenutak koji se pruža možda samo jednom u životu ali da nas on ne optereti u nekom nesportskom smislu, nego naprotiv da iz sebe izvučemo najviše što možemo da prezentujemo svoj klub u Evropi onako kako smo to do sada i činili.

Uz takav pristup, nemam nikakvu dilemu da će fudbaleri Vojvodine pružiti sve od sebe u ovom dvomeču. Da li će to biti dovoljno za konačan trijumf ne možemo znati do samog kraja utakmice jer postoji i doza neophodne sportske sreće koju moramo zaslužiti. Budimo zato hrabri i imajmo sportsku drskost kako bi sreću i zaslužili.

Jedva čekamo početak, budite uvereni u to. Neka se sutra na „Karađorđu“ i sedam dana kasnije u Tiraspolu sudare dva rivala, a mi ćemo učiniti apsolutno sve da rešimo taj dvomeč u našu korist.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter