0
Evrokupovi

Arsenal ubedljiv u Istanbulu, Šalke strepi (VIDEO)

Objavljeno: 21.08.13 u 22:43

Arsenal

Odigrane su preostale utakmice plej ofa Lige šampiona, a derbi se igrao u Istanbulu gde je Fenerbahče dočekao londonski Arsenal.

Posle prvog poluvremena Fenerbahče i Arsenal su i dalje igrali bez golova. Međutim, nakon odmora agresivniji je bio Arsenal što im se isplatilo u 51. minutu kada je Kiron Gibs postigao gol na asistenciju Tio Volkota.

Arsenal se tu nije zaustavio već je napadao i povećao svoju prednost u 64. minutu odličnim udarcem Arona Remzija sa preko 20 metara. Igrači turske ekipe nisu ličili na sebe u tim trenucima, pa je vrlo brzo usledio novi gol „tobdžija“. Kadlec je srušio Volkota u kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na belu tačku. Precizan je bio Olivije Žiru i tako potvrdio pobedu Arsenala.

U Nemačkoj su se sastali Šalke i PAOK, a Džeferson Farfan je doveo Šalke u vođstvo golom u 32. minutu. Ipak, Grci su iznenadili ekipu iz Gelzenkirhena u 73. minutu kad je izjednačujući pogodak postigao Miroslav Štoh i tako doneo veliku radost navijačima PAOK-a.

Dinamo nije uspeo na svom terenu da stekne prednost pred revanš u Beču. Austrija je povela u 68. minutu preko Marina Leoveca, a samo tri minuta kasnije isključen je napadač Zagrepčana Duje Čop. Milan Stanković je duplirao prednost Austrije u 75. minutu koja će imati ogromnu prednost u revanšu u Beču.

Bugarski Ludogorec koji je u prethodnom kolu izbacio Partizan ugostio je ekipu Bazela. Švajcarci su poveli golom Mohameda Salaha u 12. minutu. Domaćin je izjednačio preko Marselinja u 23. minutu, a preokret Bugarima donosi Ivan Stojanov u 50. minutu.

Fudbaleri Bazela se ipak nisu predavali, pa je novo izjednačenje doneo Salah svojim drugim golom u 59. minutu, a novo vođstvo gostima doneo je Đovani Sio samo pet minuta kasnije. Tačku na ovu utakmicu stavio je Fabijan Šar u 83. minutu iz penala, a prethodio mu je prekršaj Žuniora zbog kojeg je dobio crveni karton.

Steaua i Legija su u Bukureštu odigrali nerešeno 1:1. Fudbaleri Steaue su poveli u 34. minutu kada je precizan bio Federiko Piovaćari. Izjednačenje Legiji doneo je Jakub Kosecki na asistenciju odličnog Miroslava Radovića koji je proveo na terenu svih 90 minuta utakmice.

Revanš mečevi ovih utakmica plej ofa Lige šampiona su na programu u utorak 27. avgusta.

Rezultati prvih mečeva plej ofa LŠ:

utorak
Šahtjor Karagandi – Seltik 2:0
Pakoš de Fereira – Zenit 1:4
Viktorija Plzen – Maribor 3:1
Olimpik Lion – Real Sosijedad 0:2
PSV – Milan 1:1

sreda
Dinamo Zagreb – Austrija 0:2
Ludogorec- Bazel 2:4
Steaua – Legija 1:1
Šalke – PAOK 1:1
Fenerbahče – Arsenal 0:3

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter