0
Evropske lige

Ubedljiva pobeda Sitija za čelo tabele (VIDEO)

Objavljeno: 19.08.13 u 23:01

Aguero

Fudbaleri Mančester Sitija nisu mogli poželeti bolji početak sezone. Oni su u prvom kolu Premijer lige na svom stadionu savladali Njukasl Junajted rezultatom 4:0 (2:0). Srpski reprezentativac Aleksandar kolarov presedeo je meč na klupi.

Već u 6. minutu Siti je došao u vođstvo. Džeko je prošao po levoj strani uputio centaršut, lopta je pogodila jednog defanzivca Njukasla i odbila se pravo na glavu Davida Silve koji je sproveo u mrežu.

Serhio Aguero je u 22. minutu udvostručio prednost „građana“. Šutirao je sa ivice kaznenog prostora, malo iskosa sa desne strane i pogodio suprotan ugao gola gostiju.

U nadoknadi vremena u prvom delu igre Stiven Tejlor je napravio neviđenu glupost kada je udario rukom Serhija Aguera i zbog toga zaradio direktni crveni karton.

U nastavku susreta Mančester Siti je imao brojčanu prednost koju je iskoristio već u 50. minutu utakmice. Jaja Ture je bio strelac prelepog gola iz slobodnog udarca sa 17-18 metara.

Izabranici manuela Pelegrinija se tu nisu zaustavili. Na novi pogodak navijači Sitija čekali su do 75. minuta kada je Samir Nasri iskoristio jednu odličnu loptu u prostor i iz prve uputio loptu pored golmana Tima Krula.

Mogao je Siti i ubedljivije da pobedi da je sudija priznao čist pogodak novajlije Alvara Negreda u 86. minutu meča.

Bilo kako bilo, „građani“ se neće previše buniti. Ovom ubedljivom pobedom zaseli su na čelo tabele, a najbliži pratilac je gradski rival Mančester Junajted. Ako je suditi po prvom kolu, onda nas očekuje još jedna sezona u kojoj će Mančesterski dvojac voditi žestoku borbu za titulu šampiona Engleske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter