FOTO: TANJUG
in , ,

Bekrić: Ništa nije nemoguće kada verujete u sebe (VIDEO)

FOTO: TANJUG
FOTO: TANJUG

Srpski atletičar i osvajač broznane medalje na prvenstvu sveta u Moskvi Emir Bekrić poručio je danas da je ključ njegovog uspeha vera u sebe i čvrsto koračanje ka ciljevima koje je postavio, prenela je agencija Tanjug.

„Ništa nije nemoguće, samo treba čvrsto da koračate ka ciljevima i verujete u sebe“, rekao je Bekrić na konferenciji za medije po dolasku u Beograd.

Državni rekorder u trci na 400 metara prepone istakao je da ništa ne bi postigao bez pomoći tima i pre svega trenera Mirjane Stojanović.

„Mirjana Stojanović je verovala u mene otkako sam prvi put počeo da treniram atletiku kod nje, u stvari ništa bez nje ne bi bilo, ona je moja druga majka, koja je mi je uvek bila odličan prijatelj, a ne samo trener“, rekao je Bekrić.

loading...

On je dodao da mu je podrška Atletskog saveza Srbije (AŠ), Atletskog saveza Beograda i ministarstva omladine i sporta značila u razvoju karijere.

Srpski atletičar se podsetio finalne trke kada je na poslednjoj preponi naglo ubrzao i u cilj ušao kao treći.

„Rekao sam sebi – Budi što mirniji, iako sam znao da me čeka teška konkurencija. Nakon prvih 200 metara na ciljnoj ravni sam osetio nalet energije i huk publike, tada sam bukvalno raširio ruke i krenuo u završnicu. U cilju sam znao da sam postigao nešto veliko. To je bio fantastičan dan za mene, srpski sport i Srbiju“, poručio je Bekrić.

Trener Mirjana Stojanović istakla je da Bekrića odlikuje velika borbenost i fokusiranost što je odlika šampiona.

„Ceo tim je bio sjajan, vladala je pozitivna atmosfera koja nam je svima davala dodatnu energiju“, rekla je Stojanović i doček na aerodromu Nikola Tesla ocenila kao veličanstven.

„Ovo će biti dugo u mom sećanju. Svi oni koji poštuju naš rad i zalaganje, došli su da podele ovu radost. Atletika je uspela u onome što ranije nije mogla, ali bez pomoći drugih u tome ne bi smo uspeli“, rekla je ona.

Stojanović je napomenula da je ove godine Bekrićev cilj bio osvajanje zlata na prvenstvu Evrope za mlade, a da je SP u Moskvi bio u drugom planu.

„Mislili smo da sezonu završimo finalom u Moskvi, a ovo srebro nas je sve oduševilo. U Emiru ima još mnogo potencijala i tek ocekujem još veće uspeha od njega“, pročila je Stojanović.

Predsednik AS S Veselin Jevrosimović priznao je da je finalna trka u kojoj je Bekrić osvojio bronzu bila najsrećnija u njegovom životu.

„Izuzetno sam ponosan na sve naše atletičare, opšti utisak je da je Srbija najprijetnije iznenađenje šampionata. Verovao sam de će doći do ovakvog uspeha i da je snaga atletike tek sad došla do izražaja“, rekao Jevrosimović.

On je poručio da će Amela Terzić na trci na 1.500 metara u budućnosti sigurno imati uspeha kao Emir Bekrić i da se potajno nada da će Tatjana Jelača osvojiti medalju u finalu takmičenja u bacanju koplja.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Del Pjero: Odlazak iz Juventusa je bio traumatičan

Todorić: Nikada nismo imali veliki budžet