0
Fudbal

Mihajlović: Biće mi krivo ako Falkao ne bude igrao

Objavljeno: 13.08.13 u 19:22

mihajlovic

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović izjavio je da bi mu bilo izuzetno žao ako Radamel Falkao, najbolji fudbaler kolumbije, ne bude igrao na sutrašnjem prijateljskom meču u Barseloni.

„Saznao sam danas od mojih ljudi da Falkao neće igrati protiv nas. Iskreno, ne bih voleo da bude tako. Uvek želim da rival bude u najjačem sastavu i kad već igramo protiv treće reprezentacije sveta bilo bi lepo da budu kompletni. O njihovoj snazi najbolje govori to što Muriel i Guarin nisu nijednom bili starteri u kvalifikacijama“, rekao je srpski selektor na konferenciji za medije.

Mihajlović je istakao da Srbija mora da igra protiv najjačih svetskih selekcija kako bi stekla potrebno iskustvo.

„U našoj grupi već imamo dve selekcije iz prvih 10 i upravo zato duel sa Kolumbijom, koja je treća na svetu, izuetno nam je potreban zbog sticanja iskustva, samopouzdanja i svega što treba igraču da bi sazreo i iskoristio potencijal. Zato su nam ovakve utakmice veoma važne. Naravno, važan je i rezultat, ali najvažnije je da izađemo i odigramo kako znamo. Očekujem težak meč, ali nadam se pozitivnom rezultatu“, naglašava Mihajlović.

Prvi trener naše reprezentacije je otkrio da će na golu stajati Damir Kahriman, kao i da kolarov gotovo sigurno neće igrati.

„Nedostaju nam dva standardna golmana, Stojković i Brkić, nema Nastasića i Biševca, Kolarov neće igrati 90 posto i to nam je problem. Međutim, uveren sam da će momci koju budu igrali, Rajković kao centralni i Tomović kao levi bek, ispuniti moja očekivanja. Takođe, Šćepović i Mitrović igraće po 45 minuta, videćemo ko od početka, Basta i Sulejmani po poluvreme, Krstičić će u veznom redu dobiti šansu“, konstatovao je Mihajlović.

Prijateljski meč između Srbije i Kolumbije igra se u Barseloni na „Miniestadio“ u blizini „Kamp Noua“. Utakmica počinje u 20 časova, a glavni arbitar biće Španac Havijer Estrada Fernandez.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter