in , ,

FKCZ: Ne talasajte, dok vas krademo

zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda obratio se javnosti još jednim saopštenjem posle spornih dešavanja na utakmici Partizan – Novi Pazar.

Crveno-beli su odmah nakon pomenute utakmice zatražili ostavku predsednika FSS Tomislava Karadžića, a na njihovu reakciju odgovorio je i potpredsednik Partizana Branko Ružić.

Novo saopštenje Fudbalskog kluba Crvena zvezda vam prenosimo u celosti:

„Bahato i suvišno je da pojedinci u raznoraznim jutarnjim programima prozivaju FK Crvena zvezda, po principu “nema potrebe” i “emotivna saopštenja”, jer to je pokušaj testiranja elementarne inteligencije cele Srbije zasnovan na tezi NEMA POTREBE DA SE BUNITE, MI VAS KRADEMO I DALjE.

Za FK Crvena zvezda, Tomislav Karadžić od subote 10. avgusta 2013. godine više nije predsednik fudbalskog saveza naše zemlje.

Namera našeg oglašavanja u javnosti putem saopštenja, jedini je način da javnosti ukažemo na brojne nepravilnosti, nepravde, nelogičnosti i neregularnosti. Istorija je pokazala da u bilo kakvoj borbi u forumima i nadležnim institucijama nacionalnog fudbalskog saveza, nemamo šansu protiv Karadžićeve „glasačke mašine“ i armije poslušnika, koji zarad jednog ili dva putovanja, ili obilniji ručak, spremno podižu ruke u korist nekadašnjeg „uspešnog privrednika“ još iz vremena bivše SFRJ.

Ovoga puta ne želimo uopšte da gubimo vreme na raznim panelima, okruglim stolovima, i navodno tražimo rešenje za boljitak srpskog fudbala u okviru postojećih institucija, jer mi vremena više nemamo, a nema ga ni srpski fudbal. Nakon viđenog 10. avgusta na utakmici u Humskoj, tražimo od državnih organa da otvore istragu i konačno se pozabave očiglednim kriminalom koji je zahvatio naš fudbal. Utakmica Partizan – Novi Pazar samo je povod za nešto što je sada tako očigledno. A to je visok stepen kriminala i korupcije u srpskom fudbalu, u kome se vrlo često zna i ko će povesti na poluvremenu, a ko pobediti na kraju, pa čak i broj postignutih golova, i u kome se odomaćila čuvena igra „3 za 3“ zbog kojih neki klubovi praktično nisu mogli da ispadnu iz lige.

FK Crvena zvezda je dosta govorila o svojim slabostima, propustima, greškama, zbog kojih i danas ima brojne finansijske i druge probleme i od toga nismo ni bežali. Za razliku od drugih, potpuno smo otvorili svoje poslovanje. Sada mislimo da je red da se malo govori i o onima koji su ceo srpski fudbal obesmislili do te mere, da su nam stadioni opusteli, da se rezultati znaju unapred, da su nam klubovi nekonkurentni za bilo kakvu ozbiljniju ulogu u Evropi, da smo ubedljivo najveći izvoznik fudbalera u Evropi, što je jedini rezultat u kome biti prvi i nije neka pohvala.

Tomislav Karadžić je početak fudbalskog prvenstva Srbije dočekao na plažama Budve. Znamo i ko mu je od bliskih saradnika bio u poseti samo dan pre „cirkusa“ sa registracijom fudbalera Novog Pazara, verovatno radi poslednjeg dogovora oko rešavanja ovog „problema“. Znamo i sa kojim visokim predstavnikom SD Partizan je održao višečasovni sastanak pre nekoliko dana, iako po profesijama nemaju nikakvih dodirnih tačaka, osim ako nisu pričali o umetničkim delima? Znamo i na koje visoke političke funkcionere se konstantno poziva i očekuje njihovu zaštitu. I njihova imena smo spremni da objavimo u cilju informisanja šire javnosti, koja je njegovu smenu uostalom tražila mnogo pre FK Crvena zvezda. Znamo i kako je čovek zadužen za suđenje Bogoljub Stepanović, za samo nekoliko godina iz nižeg ranga „progurao“ svog kandidata na sudijskoj isti, da bi isti „briljirao“ u subotu uveče na utakmici u Humskoj i možda vratio neke dugove. Znamo i da taj isti Stepanović već godinama lobira i ubira glasove za svog „gospodara“ u regionu Istočna Srbija, kao što znamo kako i na koji način to rade još neki pojedinci u drugim regionima, zbog čega je Karadžić praktično nezamenljiv.

FK Crvena zvezda takođe poseduje i informacije da će predsednik FSS već u ponedeljak pokušati da stvori sliku u javnosti, da su mu pojedini čelnici našeg kluba pretili tokom vikenda, nakon završetka utakmice Partizan – Novi Pazar, što ne odgovara istini. Uradi li navedeno Tomislav Karadžić, to će biti vrhunac njegove bahatosti, jer niko mu iz FK Crvena zvezda nije pretio, već mu je samo saopštena istina u lice, i to istina koju već godinama vidi cela Srbija, a da pri tom on misli da mu niko ništa ne može.

Crvena zvezda ima još dosta toga da kaže o štetnom delovanju Tomislava Karadžića, počev od tendera za izgradnju fudbalskog centra u Staroj Pazovi, ili podizanju kredita kako bi se isplatio Radomir Antić, ali ne želi da gubi vreme. Kao najveći klub na ovim prostorima, bez obzira na sve probleme u kojima se nalazi, FK Crvena zvezda želi da preuzme odgovornost i pokrene srpski fudbal koji nezadrživo pada na sve niži nivo.

Ne tražimo nikakvu pomoć, niti smo je ikada tražili, ali zato nećemo da dozvolimo ni da nam se odmaže. Naš klub već godinama ima izuzetno težak raspored na startu sezone, a prošle sezone dogodilo se da je naš prvi tim praktično odigrao samo 3 utakmice na svom stadionu do pozne jeseni. Već dve sezone dolazimo u opasnost da ne možemo regularno da započenom sezonu i da odigramo svoj premijerni meč, zbog raznih muzičkih priredbi, dok se nekima zamenjuju domaćinstva na vrlo teškim gostovanima poput onog u Užicu, zbog renoviranja stadiona, instaliranja reflektora i slično…

FK Crvena zvezda sa druge strane, i pored višegodišnjih neuspeha, i dalje predstavlja „magnet“ za ljude u Srbiji. Kada je potrebno promovisati ligu koja je već i u istom tom narodu dobila naziv „Toletova liga“ ili potpisati neki sponzorski ugovor, tada se isti ti ljudi koji vode degradirani srpski fudbal, vrlo rado sakrivaju iza brojki i posećenosti utakmica, iako gotovo 60 posto gledalaca dolazi na utakmice našeg kluba. Primera licemernog ponašanja i dvostrukih standarda Karadžića i njegove kompanije ima još…

Zato, sa čovekom kome je najveći uspeh u poslednjih godinu dana taj što je završio na proslavi titule FK Partizan, na navijačkoj zastavi obučen kao Al Kapone, više nemamo o čemu da razgovaramo. Za nas, Tomislav Karadžić od subote 10. avgusta 2013. godine nije više predsednik FSS. Ne tražimo nikakve Skupštine, glasanja, rasprave, pozivanje na Statute, već njegovu ostavku, i istovremeno aktivnije učešće državnih organa i pokretanje opsežne istrage o svim neregularnostima u srpskom fudbalu, koje sada već vide svi!“, stoji u saopštenju Fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Kežman: Abubakar nas prevario

Rašović: Niko ne sme da se igra sa renomeom kluba