0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Stojanović očekuje pobedu u Ivanjici /VIDEO/

Objavljeno: 09.08.13 u 18:00
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Prvo kolo šampionata Srbije za fudbalere Crvene zvezde već tradicionalno predstavlja jedan od najtežih ispita tokom sezone. Ako se pored toga u obzir uzme činjenica da izabranici Slaviše Stojanovića putuju u Ivanjicu na megdan uvek neugodnom Javoru, maksimalna ozbiljnost i angažovanost ne smeju da se dovedu u pitanje. Šef stručnog štaba i napadač Filip Kasalica očekuju tešku utakmicu, ali i pobedu na ovosezonskoj premijeri.

„Svaki početak je težak, ali i važan. Zbog toga smo odlučili da na put krenemo dva dana ranije, kako bismo se u miru i tišini spremili za meč. Moramo brzo da se oporavimo, da se odmorimo i pripremimo za duel protiv Javora. Nadamo se najboljem, i očekujemo da pobedimo uz dobru igru“ – rekao je Stojanović.

Za razliku od šefa stručnog štaba, Filip Kasalica ima iskustva u mečevima sa Ivanjičanima.

„U prošloj sezoni u oba susreta naš naredni rival nam je zadao mnogo problema. Iako smo zabeležili dve pobede, morali smo da jurimo rezultat i veoma smo teško stigli do bodova. Koliko znam, nisu mnogo promenili tim, i poslednjih godina Javor se nalazi ili u sredini, ili u samom vrhu tabele naše lige. Očekujem da nam stručni štab prezentuje njihove vrline i mane, i da se iz Ivanjice vratimo sa prva tri boda u novoj sezoni.“

Kadrovska situacija nije baš sjajna, ali Slaviša Stojanović se nada da će svi osim Nikole Mijailovića biti u konkurenciji za tim.

„Igrali smo u Ligi Evrope protiv izuzetno fizički jake ekipe koja nas je dosta potrošila, i zbog toga imamo zdravstvenih problema. Mladenović, Milunović i Kasalica su samo lakše trenirali jer su dobili udarce, ali se nadam da će do nedelje sva trojica biti spremni za utakmicu. Upoznao sam se sa ekipom Javora, i tek ćemo se dodatno upoznati u naredna dva dana. Imaju nekoliko tehnički i fizički dobrih fudbalera na koje moramo da obratimo pažnju. U prva četiri kola, gostujemo tri puta i zbog toga nam je veoma bitno da pobedimo. Znam da Crvena zvezda ima tradicionalno problema u uvodnoj utakmici sezone, međutim verujem u pobedu u Ivanjici“ – zaključio je Stojanović.

Utakmica Javor – Crvena zvezda igra se u nedelju 11. avgusta sa početkom u 18 časova, a trener Stojanović na put će povesti 21 fudbalera. Na spisku se nalaze: Bajković, Vesić, Nenadić, Lazić, Krneta, Dauda, Milijaš, Pečnik, Martinović, Đorđević, Ahčin, Milunović, Kasalica, Ožegović, Mirić, Mladenović, Mihajlović, Savićević, Vešović, Ninković, Kovačević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter