0
Fudbal

Hrvati obišli Beograd, posetili i Džajića /VIDEO/

Objavljeno: 09.08.13 u 18:28

suker-hns-beograd

Delegacija Fudbalskog saveza Hrvatske, predvođena predsednikom Davorom Šukerom doputovala je u Beograd i tokom dvodnevne posete održala niz sastanaka sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije u sklopu priprema za predstojeću utakmicu kvalifikacija za SP 2014. U Brazilu (Srbija – Hrvatska, 6. Septembar, Beograd, stadion Crvene zvezde).

„Saradnja između dva Saveza zaista funkcioniše na najvišem nivou, tako je bilo uoči prve utakmice, u Zagrebu, očekujem da tako bude i u Beogradu. Istovremeno, i Ministarstva unutrašnjih poslova dve zemlje imaju saradnju i to je jako važna činjenica. Ne sumnjam da će biti zvižduka, ali oni sigurno neće nikom nauditi niti doneti veću neprijatnost. Moguće da se uvek nađe i pojedinaca koji nekim gestom žele sebi da donesu neku promociju koja nikom nije potrebna, ali u globalu verujem u još jedan trijumf fudbala. Znamo svi da smo pod kafom UEFA i FIFA, da nas pomno posmatraju i od srca želim FSS da prođe bez kazni posle beogradske utakmice. Zna se da je rezultat jako bitan i bio bih najsretniji da se obe zemlje nađu u Brazilu, to je jako važno za fudbal na ovim prostorima baš kao što je za region dobro što su omladinci Srbije postali šampioni Evrope. Da zaključim, jedino na šta ne možemo i ne treba da utičemo pred meč u Beogradu je rezultat, a sve ostalo će između dva Saveza sigurno biti na najvišem nivou“ – rekao je pored ostalog Davor Šuker.

Reči predsednika Šukera potvrdio je i Zoran Laković, generalni sekretar naše organizacije.

„Pred prvu utakmicu naših reprezentacija, u Zagrebu, potpisali smo protokol o saradlji sa HNS i držimo se detalja tog sporazuma. Jasno je da ćemo funkcionisati na principu reciprociteta po broju delegacije. Istovremeno, kao i za martovski meč, neće biti gostujućih navijača na stadionu… Jako je važno da se naglasi da je HNS imao podršku državnih organa i da je dobro što su se i naše vlasti već uključile u pripremu utakmice. FSS je poznat kao dobar domaćin utakmica i u potpunosti smo spremni da odgovorimo izazovu organizovanja utakmice protiv Hrvatske“ – rekao je Zoran Laković.

Tokom posete Beogradu, delegacija Fudbalskog saveza Hrvatske obišla je stadion Crvene zvezde kako bi se na licu mesta uverila u objekat gde će biti odigrana utakmica Srbija – Hrvatska (6. Septembar). Tom prilikom, goste iz Hrvatske ugostio je Dragan Džajić, predsednik Crvene zvezde…

„Drago mi je što sam imao priliku da pozdravim i ugostim hrvatsku delegaciju, posebno Davora Šukera i Zorislava Srebrića, s kojima se decenijama poznajem. Logično, voleo bih da u septembarskom meču Srbija pobedi, a i Hrvatskoj želim da se plasira na Mondijal u Brazilu“ – rekao je Dragan Džajić.

Predsednik HNS Šuker se zahvalio na rečima dobrodošlice i nadovezao se:

„Kad su prijatelji na okupu, kao što je sada slučaj, osećaj je uvek lep. Meni je posebno drago što sam ponovo, bar na kratko izašao na teren Marakane jer pamtim golove Zvezdi u dresu Osijeka, Dinama, ali i za reprezentaciju Jugoslavije.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter