0
Evrokupovi

Uživo: Crvena zvezda – Černomorec 0:0

Objavljeno: 08.08.13 u 19:47

ZVEZDA-CERNOMOREC_05

KRAJ MEČA, Zvezda je završila svoju evropsku epizodu i ove godine…

90′ Četiri minuta nadoknade… Nema više nade za Crvenu zvezdu.

82′ Haos u šesnaestercu Černomoreca, Mihajlović, milunović, Kasalica i na kraju Ninković, ali je Kovaljčuk blokirao pokušaj Zvezdinog veziste.

78′ Savićevića menja Milunović, a mladi Vukan dobija aplauze sa tribina.

75′ Udarac Savićevića iz daljine, pravo u ruke golmana Černomoreca.

67′ Izlazi Dauda (uz sporadične zvižduke), a ulazi Mihajlović… Ne baš jasan potez Stojanovića, pošto crveno-belima trebaju dva gola, a Dauda je bio najbolji na terenu.

66′ Pokušaj Mladenovića iz slobodnog udarca, bez posla za Bezotosnjeg.

62′ Nekoliko driblinga Antonova, ali njegov udarac blokira Novak Martinović.

58′ Zvezda mnogo slabija u nastavku, bezidejna, a jedina svetla tačka je i dalje Abiola Dauda, koji nastavlja da proigrava svoje saigrače, pošto za njega nema upotrebljivih lopti…

46′ Filip Kasalica je ušao u igru na startu drugog poluvremena i to umesto Nenada Milijaša, koji je ostao u svlačionici.

POLUVREME Uz povike „Milijaš napolje“ sa tribina završen je prvi deo igre… Svi sa klupe pritrčali su kapitenu da mu pruže podršku.

45′ Milijaš je promašio jedanaesterac… Bezotosni je pročitao njegov udarac i izbacio u korner.

45′ PENAL ZA CRVENU ZVEZDU! Pao je Ninković na ivici kaznenog prostora, a Porugalac svira penal..

37′ Rizično vraćanje Martinovića za Bajkovića, ali se nekako snalazi golman Crvene zvezde.

36′ Novi udarac ka golu Bajkovića, ali Antonov je neprecizan.

30′ Kombinacija Savićevića i Ninkovića, ali opet bez problema za golmana gostiju.

26′ Šansa za Černomorec, pokušao je Rijera, koji se ubacio iz drugog plana, ali je i on šutirao pored gola.

23′ Dva kornera u nizu za crveno-bele, a posle drugog je glavom pokušao Martinović i bio neprecizan. Došlo je i do sudara sa igračem Černomoreca, pa je defanzivac crveno-belih na travi.

18′ Dauda opet asistira, ali Bezotosni sada brani udarac Vešovića.

17′ Dauda je majstorski spustio loptu Ninkoviću i namestio mu veliku šansu, ali Bezotosni je odbranio. Samo korner na kraju.

16′ Centaršut Milijaša iz slobodnog udarca, loša intervencija golmana Bezotosnija, ali nije kažnjena njegova greška.

14′ Sjajna šansa za Černomorec, Antonov je bio u idealnoj prilici, ali je sa penala uspeo da promaši ceo gol…

10′ Pokušaj Milijaša sa distance, ali neprecizan.

8′ Černomorec je preustio sredinu terena Crvenoj zvezdi i čeka svoju šansu iz kontranapada.

6′ Prva šansa za Zvezdu, Mladenović je poslao pas u prazno za Pečnika, ali je Slovenac otišao previše u stranu i šutirao iz mrtvog ugla. Samo spoljni deo mreže.

1′ Počeo je meč na Marakani pred oko 40.000 gledalaca.

Poznati su sastavi za meč na Marakani, a Stojanović je šansu ipak dao opet Pečniku, dok je Kasalica ostao na klupi.

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Martinović, Lazić, Mladenović, Kovačević, Milijaš, Pečnik, Ninković, Savićević, Dauda. Trener: Slaviša Stojanović.

Černomorec: Bezotosni, Kutas, Berger, Fontaneljo, Santana, Kovaljčuk, Samodin, Đa Đeđe, Rijera, Bobko, Antonov. Trener: Roman Grigorčuk.

17.03 Mladi napadač iz Gane Natanijel Asamoja  je posle samo 12 odigranih utakmica za godinu napustio je Zvezdu.

16.50 Crvena Zvezda će u saradnji sa Udruženjem građana „Delije Sever“ tokom meča organizovati prikupljanje novca za pomoć malom Lazaru Preradoviću koji bolije od tumora na mozgu. Tokom utakmice sakupljaće se novac na severnoj, zapadnoj i istočnoj tribini. Do sada je izvršeno nekoliko ozbiljnih hiruških intervencija, a za nastavak lečenja u Rimu potrebno je ukupno 20 hiljada evra.

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 20 časova i 30 minuta na svom stadionu dočekaće ukrajinski Černomorec u revanš meču 3. kola Lige Evrope. Crveno beli jure zaostatak od dva gola pošto je su u Odesi domaćini slavili sa 3:1.

Jedno je pre ovu utakmicu ipak sigurno. Ko god od igrača obe ekipe istrči na teren moraće da se suoči sa visokom temperaturom jer bez obzira na večernji termin odigravanja utakmice, pretpostavlja se da će gospodin Celzijus na svojoj skali pokazivati preko 30 stepeni! Možda će olakšavajuću okolnost predstavljati vetar koji danas duva u srpskoj prestonici, ali to će biti minimalna pomoć igračima.

Ipak koliko god temeratura bude visoka ona će svakako više otežati posao gostima koji nisu ni u snu navikli na ovakve vremenske prilike, što bi možda kako utakmica bude odmicala mogao da bude ozbiljan faktor za konačan ishod.

Još jedna vrlo bitna, a po nekima i najbitnija stvar predstavljaće puna Markana. Karata za sever, istok i zapad više nema, tako da treba očekivati pravi pako i sa tribina. U takvim okolnostima fudbaleri Černomoreca nisu igrali što nam je u intervjuu potvrdio i Miloš Ninković, pa je realno očekivati da u ranoj fazi utakmicu oni budu skloni početničkim greškama.

Što se izabranika Slaviše Stojanovića tiče njihov posao je jasan. Postići dva i ne primiti ni jedan gol ultimativni je cilj, ka kome će crveno – beli krenuti bez povređenog beka Nikole Mijailovića dok su svi drugi igrači u konkureniciji za tim. Prema nekim informacijama šef struke crveno – belih jedinu dilemu ima oko Nejca Pečnika pa postoji mogućnost da Slovenac meč započene na klupi.

Sa druge strane trener gostiju Roman Grigorčuk jedinu dilemu ima sa Gajem koji se žalio na povredu, mada se očekuje da će on večeras ipak biti u sastavu.

Stadion: Crvene zvezde. Kapacitet: 55.538. Sudija: Artur Soareš (Portugal)

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Martinović, Lazić, Mladenović, Kovačević, Milijaš, Kasalica, Ninković, Savićević, Dauda. Trener: Slaviša Stojanović.

Černomorec: Bezotosni, Kutas, Berger, Fontaneljo, Santana, Kovaljčuk, Gaj, Đa Đeđe, Rijera, Bobko, Antonov. Trener: Roman Grigorčuk.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter