0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

Stojanović najavljuje strpljivu, ali napadačku igru

Objavljeno: 07.08.13 u 12:55
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Na konferenciji za medije zakazanoj povodom revanš meča 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojem će Crvena zvezda pokušati da nadoknadi dva gola zaostatka u odnosu na ukrajinski Černomorec (3:1), pred novinarima su se pojavili trener Slaviša Stojanović i letošnje pojačanje Nejc Pečnik.

„Svima nam je jasno šta nam je potrebno na sutrašnjoj utakmici i učinićemo sve da to i ostvarimo. Imali smo dovoljno vremena da se odmorimo i spremni ulazimo u duel. Nemamo dobar rezultat, ali uz navijače možemo proći dalje“ – gotovo istovetnim uvodnim izjavama obratili su se Stojanović i Pečnik.

Crveno-beli su u prve tri ovosezonske utakmice igrali u formaciji 4-2-3-1, međutim sutra bi moglo da dođe do promene, pre svega u napadu pošto Stojanović razmišlja da od samog starta krene sa dva klasična napadača.

„Postoji solucija da igramo sa dva špica, ali ne verujem da ćemo menjati sistem. Protivnik je kompaktan i naročito opasan u kontri, i moramo da budemo strpljivi. Oko štopera sam odlučio, dok su neke pozicije još uvek otvorene“ – kazao je Stojanović.

Zvezdin trener navodi da zna način kako Zvezda može da dođe do povoljnog rezultata.

„Trebalo bi da budemo konkretniji i agresivniji na terenu. Ne sme da nas ponese atmosfera, igramo 90. minuta. Nedostaje nam šut sa distance, ne odlučujemo se na to kada imamo mogućnost. Trebalo bi da probamo da radimo to jer je to jedan od načina da razbijemo njihov blok. Tri gola smo primili posle njihovih dugih lopti i na to moramo posebno da obratimo pažnju.“

Stojanović je informisao novinare da su svi igrači osim Nikole Mijailovića spremni za ovaj duel, koji je na programu u četvrtak od 20.45 časova.

Za kraj konferencije, objavljena je i informacija da je do sada prodato nešto preko 20 000 karata, ne računajući sezonske ulaznice, a očekuje se da danas i sutra taj broj bude višestruko premašen, tako da će Zvezda imati veliku podršku sa tribina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter