1
Košarka

FOTO: STARSPORT

Šampion počeo pripreme, Vujošević traži pomoć /VIDEO/

Objavljeno: 05.08.13 u 20:54

dusko-vujosevic

Košarkaši Partizana počeli su danas sa pripremama za novu sezonu u kojoj će pokušati da zadrže primat u regionalnoj ABA ligi, kao i u domaćem šampionatu.

Trener crno-belih Duško Vujošević još jednom je ukazao na tešku finansijsku situaciju u klubu koji je u minusu 1,4 miliona evra.

„I pored svih pokušaja da se javnim oglašavanjem skrene pažnja da je ovo državni problem i poređenjem kako je to rešeno u Crvenoj zvezdi, koja je imala unapred pripremljen plan reorganizacije, ništa nije urađeno. Ne bunim se što je to urađeno tako u Zvezdi, pokušavam da napravim paralelu i želim da imamo jednak tretman“, izjavio je Vujošević.

Trener crno-belih smatra da jedino potpredsednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić može da pomogne.

„Zna se ko ima apsolutnu i najveću moć, to je Aleksandar Vučić, on je zaslužan za dobre i loše stvari u ovoj zemlji. Zna se da navija za Crvenu zvezdu, a mislim da je Partizan ušao u ovakvu situaciju jer je on imao prečih problema. Ugašen je ženski klub, vaterpolo je sveden na osrednji nivo, ako ovako ostane ugasiće se i košarkaški klub. Ukoliko do toga dođe onda ćemo biti blizu onoga – jedna zemlja, jedan vođa, jedan klub“, kaže Vujošević.

Trofejni stručnjak naglašava da Partizan i Crvena zvezda moraju da imaju jednak tretman.

„Partizan traži pravljenje džentlmenskog reprograma. Naši igači su prošle godine primili šest plata od deset, a ja kao trener samo jednu. Stvarno je neljudski da oni imaju takav tretman. Neka nas dobiju na terenu. Ovo je pravljenje od nas glinenih golubova, osveta za rezultate koje pravimo“, ističe trener crno-belih.

Na prvom okupljanju Duško Vujošević je imao 11 košarkaša, dok će se ostali igrači prikljuiti nakon završenih reprezentativnih obaveza.

„Imamo specifičnu situaciju, dosta naših igrača je u reprezentacijama, trojica u selekciji Srbije, dvojica Francuskoj, a i Davis Bertans bi bio u reprezentaciji Letonije da nije povređen. Plus veliki broj omladinskih igrača koji su zbog reprezentativnih obaveza odsutni i kasno će se priključiti ekipi. Ovo, međutim, nije problem, voleo bih da imamo još više reprezentativaca, drugi problem, finansijske situacije, mnogo je teži“, izjavio je Vujošević.

Prvi deo priprema Partizan će obaviti u Beogradu, a potom će učestvovati na turniru u Makedoniji od 29. avgusta do 2. septembra.

Crno-beli će u drugoj polovini septembra učestvovati na turniru “Kosta del Sol” u Malagi, gde će osim domaćina turnira Unikahe učestvovati i Real Madrid. Boravak u Španiji izabranici trenera Vujoševića iskoristiće za odigravanje još četiri utakmice, a protivnici višestrukog srpskog šampiona biće Kahasol, Gran Kanarija, Mursija i eventualno Lokomotiva iz Kubana.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter