0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

Rašović: Mi vodimo meč, a ne navijači

Objavljeno: 05.08.13 u 12:57
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Trener Partizana veruje u eliminaciju Ludogoreca. Vuk Rašović kaže da igrači svojom energijom treba da probude publiku, a ne obrnuto.

Sve što su u Partizanu radili ovog leta staje u sutrašnjih 90 minuta protiv Ludogoreca. Bugarski tim ima prednost od gola razlike iz prvog meča (2:1), ali u Humskoj veruju da na svom terenu mogu stići do trijumfa koji bi ih odveo u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.

„Ne postoji tim koji može sa 100 odsto sigurnosti da kaže kako će pobediti u nekoj utakmici ili proći u dalji tok takmičenja, ali mi zaista verujemo u to. Igramo na domaćem terenu, pred našim navijačima i uradićemo sve da se plasiramo u plej-of za Ligu šampiona.

Upravo ta činjenica da igramo na našem stadionu nam daje prednost, ali ne smemo da dozvolimo da navijači, koji će nam sigurno dati veliku podršku, svojom energijom nadjačaju igrače na terenu. Situacija mora biti takva da momci svojim zalaganjem i pozitivnim odnosom vode navijače.

Rezultat je aktivan, to znaju oba tima, tako da verujem kako se ni igra iz prvog meča neće nešto mnogo promeniti. Rival je favorit jer ima gol viška, ali to ne mora da znači ništa. Očekujem da će oni igrati u istom sastavu kao pre nedelju dana, dok ćemo mi možda našraviti neke izmene. Jednu sigurno, a možda još neku, mada ne očekujte veliko tumbanje ekipe“ – rekao je Rašović, a na pitanje da li je Đemba Đemba spreman, odgovorio:

„Ne mogu to nikako da izmerim, ali on je iskusan igrač, ume racionalno da troši svoju snagu i verujem da će, bez obzira na minutažu biti od velike koristi za ekipu. Igrači znaju šta se od njih očekuje i verujem da imaju snage i kvaliteta da to sprovedu u delo, ali ne očekujte od mene da vam sada pričam o taktici.

Spremamo se onako kako mislimo da ćeo uspeti da pobedimo i plasiramo se u plej-of.“

Kad je spominjao tu jednu sigurnu izenu, sasvim je izvesno da je Rašović mislio da će Marka Šćepovića u napadu zameniti Aleksandar Mitrović, a moguće je i da Milan Obradović zaigra na poziciji desnog beka.

„Gledao sam meč protiv Bugara dok sam bio s omladinskom reprezentacijom u Litvaniji i video sam da nam mnogo više leže nego Širak, što sam i rekao treneru Rašoviću. Mi igrači smo spremni i jedva čekamo da meč počne. Nije uopšte bitno da li ću gol dati ja ili neko drugi, već je najvažije da prođemo dalje“ – rekao je Mitrović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter